Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs vores cookiepolitik

Lederuddanelse fører til innovation og nye jobmuligheder

14. marts 2016

Når ledere har taget Den Grundlæggende Lederuddannelse, bliver de bedre til at gennemføre forandringer, mere innovative og har gode kort på hånden, når det gælder om at finde et nyt lederjob. Til gengæld er drømmen om højere løn sjældent ledernes drivkraft for at sætte sig på skolebænken.

Det fremgår af en dugfrisk evaluering af Den Grundlæggende Lederuddannelse, som offentliggøres i dag. Den er foretaget af Danmarks Evalueringsinstitut og er finansieret af Undervisningsministeriet.

63 procent af lederne oplever, at de efter at have gennemført Den Grundlæggende Lederuddannelse er blevet mere innovative og idérige, og 81 procent mener selv, at de er blevet bedre til at gennemføre forandringer. Endnu flere, 83 procent, føler, de er blevet bedre til at håndtere modstand mod forandringer blandt medarbejderne.

LÆS OGSÅ: Ny uddannelse skal få private ledere på skolebænken

27 procent af lederne siger, at ønsket om højere løn har stor eller nogen betydning for at tage uddannelsen. Efter uddannelsen er erfaringen hos 24 procent, at de er gået lidt eller meget op i løn.

Uddannelseschef hos Lederne Thomas Christensen glæder sig over det store udbytte, som lederne får af uddannelsen, og han hæfter sig samtidig ved, at hver tredje leder, 33 procent, efter at have gennemført uddannelsen finder job på en anden virksomhed. I en tilsvarende evaluering af Den Grundlæggende Lederuddannelse for fem år siden var det 25 procent, som i kølvandet på uddannelsen fandt nyt job på en anden virksomhed.

-I forhold til den travle hverdag, lederne på de danske virksomheder har, er det ekstremt vigtigt, at udbyttet af lederuddannelserne står mål med anstrengelserne. Det handler om at blive ledelsesfagligt opkvalificeret og få inspiration fra andre lederkolleger, så lederne bliver endnu bedre til at udføre det nuværende lederjob. Men det handler også om den fremtidige karriere. Derfor er det særdeles positivt, at mange qua uddannelsen får nye jobmuligheder, fastslår Thomas Christensen.

98 pct. er tilfredse med uddannelsen
Evalueringen viser generelt en meget stor tilfredshed med uddannelsen. 98 procent af deltagerne er tilfredse eller overvejende tilfredse, og ledernes virksomheder er generelt positive over for det udbytte, lederne får af uddannelsen.

Evalueringen er baseret på svar fra 1.020 ledere samt et udpluk af de pågældende lederes chefer. 30.000 ledere har gennem de seneste 15 år gennemført Den Grundlæggende Lederuddannelse.

I forhold til den travle hverdag, lederne på de danske virksomheder har, er det ekstremt vigtigt, at udbyttet af lederuddannelserne står mål med anstrengelserne.

Thomas Christensen, uddannelseschef hos Lederne