Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs mere

Lederne prikker til kvinders iværksætterlyst

23. november 2015

Danmark har behov for, at flere kvinder får lyst til både at starte, udvikle, og lede virksomheder. Derfor er Lederne en af organisationerne bag Women’s Entrepreneurship Day (WED), der fandt sted i 144 lande verden over 19. november, blandt andet i FN Byen i København.

Lederne har som et erklæret mål at arbejde for at få flere kvindelige ledere. Samtidig ligger der en interessant udfordring i at få flere danske start-up virksomheder til at vækste og dermed skabe arbejdspladser, siger chefkonsulent hos Lederne Marianne Rasmussen, der var en af åbningstalerne på WED-dagen i FN Byen.

Som en helt konkret hjælpende hånd stillede Lederne med ledelsesrådgiver Michael Uhrenholt, der tilbød "speed-sparring" til konferencedeltagere med iværksættere i maven.

Når jeg sparrer med mennesker, der har en idé, de gerne vil forfølge, handler det om at forvandle løse hensigtserklæringer til en benhård dedikation til at handle og nå målet.

Ledelsesrådgiver hos Lederne, Michael Uhrenholt

- Jeg kan hjælpe med at finde ind til kernen i engagementet og få vedkommende til at "committe" sig til at handle på det. Så i en vellykket sparring, ender det ideelt set med, at sparringspartnerne giver hinanden håndslag på, hvad den næste handling i planen bliver, siger Michael Uhrenholt.

LÆS OGSÅ: Kvindelige ledere vilde med netværk

Formålet med Women’s Entrepreneurship Day er at fejre, støtte og inspirere kvindelige iværksættere. Og netop inspirationen er vigtig, fastslår Marianne Rasmussen.

- Jeg tror på, at vi skal slå på tilfredsstillelsen ved at skabe noget selv og se det vokse. Det er den erkendelse, der kan blive afgørende for, om det lykkes at få flere iværksættere af begge køn i Danmark, siger Marianne Rasmussen.