Lederne hejser regnbueflaget: Alle skal kunne føle sig tilpas som dem, de er

Alle ansatte skal kunne føle sig trygge og turde vise, hvem de er – uanset kønsidentitet og seksuel orientering. Og det er din opgave som leder at sikre. Her får du vores seks anbefalinger til, hvordan du skaber en LGBT+-inkluderende arbejdsplads.

09. august 2022

LGBT

I weekenden vil Copenhagen Pride igen fylde de københavnske gader med smil, musik og regnbuefarvede flag. En hyldest til mangfoldigheden. Men også en vigtig påmindelse om, at der stadig er en vigtig kamp at kæmpe.

Det gælder ikke kun i det offentlige rum. Men også på arbejdspladsen. Ifølge de seneste tal - en undersøgelse fra Als Research fra 2020 – tør 27 % af dem, der definerer sig som enten homoseksuel kvinde eller mand, biseksuel eller transperson, ikke være åbne om deres køn og identitet, når de går på arbejde.

Og det kræver dygtig ledelse at lave om på. Ledere, der arbejder for at fremme et mangfoldigt fællesskab – og som kan se styrken i forskelligheden.

”At skabe en inkluderende arbejdskultur giver først og fremmest mening ud fra et menneskeligt perspektiv. Ingen skal føle, at de må skjule, hvem de er,” siger Nanna Simone Jensen, politisk chefkonsulent hos Lederne.

”Men en arbejdsplads med plads til forskellighed kan også være med til at styrke forretningen. For med et bredere spektrum af medarbejdere og kompetencer følger flere perspektiver og originale ideer. Samtidig bliver det stadig mere almindelig for medarbejdere – især yngre generationer – at ville arbejde for organisationer, der hylder forskellighed og mangfoldighed,” tilføjer hun.

Men hvordan skaber du en arbejdsplads, hvor alle uanset kønsidentitet og seksualitet trygt kan gå på arbejde og trives?

Det kan du få inspiration til at ved at gå på opdagelse i Ledernes kodeks for en LGBT+-inkluderende arbejdsplads.

Kodeks for en LGBT+-inkluderende arbejdsplads

Her hos Lederne hejser vi regnbueflaget under Priden. For at hylde mangfoldigheden. Og for at huske os selv og andre på, at frihed til forskellighed ikke er noget, vi skal tage for givet. Men noget, vi hver dag skal kæmpe for og værne om – både gennem ord og handling.

God Pride!