Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs vores cookiepolitik

Lederen skal tage tyren ved hornene

08. februar 2017

OPFØLGNING PÅ UGENS DILEMMA: Man skal bede om at få en forklaring, hvis man føler sig udeladt fra et vigtigt møde.

I sidste uges dilemma var supply chain manageren Nikolaj frustreret, fordi han ved et tilfælde har opdaget, at en række af lederne på virksomheden har holdt et møde, hvor de har truffet beslutninger, der berører hans område uden at invitere ham med ved bordet.

Ledelsesrådgiver hos Lederne, Helle Bruun Madsen, forstår godt Nikolajs frustration, og hun mener, at han må ”tage tyren ved hornene.”

- Lederen oplever en stor frustration og har måske svært ved at argumentere loyalt for det, der skal ske, når han står overfor sine medarbejdere og skal implementere en række beslutninger, der er truffet på deres område, men hvor han ikke har haft noget at skulle have sagt, siger Helle Bruun Madsen.

Han kan selvfølgelig ikke kræve at blive inviteret med næste gang, men han kan spørge ind til, hvorfor han ikke var inviteret med og fortælle, hvad han mener at kunne bidrage med ved sådanne møder i fremtiden

Ledelsesrådgiver hos Lederne Helle Bruun Madsen

Ledelsesrådgiveren mener, at han skal spille med åbne kort og tale med sin chef om det.

- Han kan selvfølgelig vælge at slå det hen, fordi det umiddelbart virker som det nemmeste, men hvis der er noget, som nager, skal han give udtryk for det og ikke være så bange for, hvordan han kommer til at fremstå, siger Helle Bruun Madsen.

Hun peger på løsningsmulighed nummer tre.

- Han kan selvfølgelig ikke kræve at blive inviteret med næste gang, men han kan spørge ind til, hvorfor han ikke var inviteret med og fortælle, hvad han mener at kunne bidrage med ved sådanne møder i fremtiden, mener Helle Bruun Madsen.

LÆS OGSÅ: Ledere er bange for at lede

Hun understreger dog, at hans overordnede kan have deres grunde til, at de ikke inviterede ham med til mødet, og i så fald må han naturligvis acceptere det. 

- Men selv hvis det ikke kommer til at have nogen effekt fremover, at han deler sin frustration over den manglende invitation til mødet, vil han have det bedre med sig selv og desuden fremstå mere tydelig og autentisk, hvis han giver udtryk for sine følelser, fastslår Helle Bruun Madsen.