Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs mere

Mit Lederne

Nyheder

Ledere vil hente højtuddannede medarbejdere i udlandet

01. juni 2015

Der skal i stor stil rekrutteres nye medarbejdere uden for Danmarks grænser i 2.halvår af 2015. Ifølge en ny undersøgelse fra Lederne foretaget i samarbejde med analyseinstituttet YouGov er det især medarbejdere med videregående uddannelser, der inviteres til Danmark det kommende halve år.

Undersøgelsen, som er baseret på svar fra 2.381 ledere på private virksomheder, viser, at hver femte leder, 19 procent, forventer, virksomheden vil rekruttere arbejdskraft fra udlandet det næste halve år. 67 procent svarer ”nej” til spørgsmålet, mens 14 procent endnu ikke ved, om søgelyset vil blive rettet væk for Danmark i rekrutteringsøjemed.

Undersøgelsen viser, at rekrutteringen af udenlandsk arbejdskraft, som vi har set i stor stil de seneste år, tilsyneladende fortsætter med uformindsket styrke

Svend Askær, formand for Lederne

53 procent af de virksomheder, som kalkulerer med at ansætte udenlandsk arbejdskraft, regner med at ansætte medarbejdere med videregående uddannelser. Dermed er de højtuddannede topscorer på listen over den type arbejdskraft, der efterspørges. 39 procent forventer at ansætte faglærte med ikke-dansk pas.

19 % forventer, at virksomheden vil rekruttere udenlandsk arbejdskraft

53 % af disse vil ansætte højtuddannede fra udlandet

26 % vil ansætte ledere

39 % vil hyre faglært arbejdskraft

25 % vil ansætte ufaglærte

På spørgsmålet om, hvad årsagen er til at rekruttere i udlandet, peger de fleste af lederne på, at det ikke er muligt at finde den ønskede arbejdskraft i Danmark.

Rekruttering kan blive en udfordring
Formanden for Lederne Svend Askær mener, at tallene og svarene i undersøgelsen vækker bekymring.

- Undersøgelsen viser, at rekrutteringen af udenlandsk arbejdskraft, som vi har set i stor stil de seneste år, tilsyneladende fortsætter med uformindsket styrke. Det er vigtigt for et dansk arbejdsmarked i vækst og præget af en stor optimisme, at de ledige stillinger hurtigt kan blive besat med kompetente medarbejdere, således at produktionen og udviklingen ikke går i stå. Men det bekymrer mig samtidig, at vi i Danmark fortsat ikke er i stand til at uddanne tilstrækkeligt mange medarbejdere med de kvalifikationer, som erhvervslivet efterspørger. På sigt kan jagten på kvalificeret arbejdskraft blive en meget stor udfordring for de danske virksomheder, der konkurrerer med virksomheder i resten af verden om arbejdskraften, siger Svend Askær.

LÆS OGSÅ: Erhvervslivets optimisme når nye højder

Ifølge en beregning fra DA, baseret på tal fra Danmarks Statistik og Jobindex, er 30.000 ud af de 40.000 job, der er blevet skabt de seneste fire år, blevet besat af udenlandsk arbejdskraft.

Om Svend Askær

Svend Askær

Svend Askær er formand for Lederne. Han har det overordnede politiske og administrative ansvar for organisationen.

Svend Askær er uddannet cand.jur. Aarhus Universitet og forfatter til en række artikler og bøger om jura, uddannelse og ledelse.