Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs mere

Ledere vil blive bedre til at inspirere og kommunikere

18. maj 2015

Evnerne til at inspirere og kommunikere ligger blandt topscorerne, når lederne på de danske virksomheder peger på, hvilke egenskaber de gerne vil forfine. Blandt andet derfor har Lederne nu indledt et samarbejde med AVT Business School om en lederuddannelse med fokus på personlige kompetencer.

I en ny undersøgelse fra Lederne, foretaget i samarbejde med analyseinstituttet YouGov og baseret på svar fra 8.177 ledere, hitter evnen til at inspirere, motivere, følge op på mål og kommunikere på listen over de kompetencer, som lederne gerne vil udvikle de næste 12 måneder.

Kravene til lederne på det danske arbejdsmarked stiger i disse år. Lederne skal ikke kun have et solidt fagligt fundament, men skal samtidig på det personlige plan hele tiden udvikle sig og være i stand til at gå forrest og motivere medarbejderne.

Krister Ekström, direktør hos Lederne

Det understreger ifølge direktør hos Lederne med ansvar for Ledernes KompetenceCenter Krister Ekström behovet for en ny lederuddannelse med stor fokus på ledernes personlige kompetencer.

- Kravene til lederne på det danske arbejdsmarked stiger i disse år. Lederne skal ikke kun have et solidt fagligt fundament, men skal samtidig på det personlige plan hele tiden udvikle sig og være i stand til at gå forrest og motivere medarbejderne. Det er min vurdering, at lederne i løbet af de seks måneder, som den nye uddannelse strækker sig over, kan udvikle sig meget som ledere og blandt andet få stort udbytte af den personlige træner, som de får tilknyttet, siger Krister Ekström. 

Læs også: Ny uddannelse skal få private ledere på skolebænken

Unikt tilbud til talentfulde ledere

Advanced Leadership Program er et unikt tilbud til talentfulde ledere, der ønsker at videreudvikle deres kompetencer, men endnu ikke føler sig klar til at påbegynde en MBA. Advanced Leadership Program er et seks måneder langt uddannelsesforløb, hvor de studerende bliver undervist i et mindre antal fag, der også indgår i MBA-uddannelsen.

Advanced Leadership Program er samtidig det eneste uddannelsesprogram, der kombinerer udviklingen af de faglige kompetencer med en personlig mentorordning, hvor de studerende får mulighed for at arbejde med deres egen personlige lederstil.

Læs også: Medarbejdersamtaler inspirerer ledere til uddannelse

Læs mere om uddannelsen