Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs mere

Ledere skal fremme gode ideer - ikke skyde dem ned

03. august 2015

Lederens rolle er ikke at være idémager, men at være den, der skaber en kultur, hvor nye ideer kultiveres og undersøges. Det mener rådgivningschef hos Lederne Niels Henriksen.

- Hvis ledelsen i en virksomhed tager patent på ideudviklingen, risikerer man at kvæle medarbejdernes lyst til at bidrage med opgaveløsninger, skriver Niels Henriksen i en ny klumme, der netop har været bragt i Morgenavisen Jyllands-Posten og på Finans.dk.

Jeg vil opfordre lederne til at løsne tøjlerne og give mere plads til medarbejdernes ideer.

Niels Henriksen, rådgivningschef hos Lederne

En ny undersøgelse foretaget af Lederne og analyseinstituttet YouGov viser, at både ledere og medarbejdere oplever, at de bidrager med ideer og forslag på arbejdspladsen. Halvdelen af både lederne og medarbejderne mener, at det er teamet eller afdelingen i fællesskab, der fostrer ideer.

- I stedet for enten at skyde nye ideer ned eller selv tage æren for dem, må det være lederens opgave at kultivere og undersøge ideernes potentiale, pointerer Niels Henriksen i klummen.

LÆS OGSÅ: Ledere skal give plads til idérige medarbejdere

Niels Henriksen fastslår, at ideer er afgørende for virksomheders succes. Derfor er ledernes mindset i forhold til at gribe ideer og sørge for, at de videreudvikles, en væsentlig betingelse for at skabe udvikling.

- Vi ved fra undersøgelser, at der har været en stigende grad af topstyring i mange virksomheder under den økonomiske krise. Dermed er meget nytænkning bremset af effektiviseringer og kortsigtede kpi’er. Men jeg vil opfordre lederne til at løsne tøjlerne og give mere plads til medarbejdernes ideer, lyder det fra Niels Henriksen.

Læs klummen

Viden om ledelse banner