Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs mere

Mit Lederne

Nyheder

Ledere skal begrave Janteloven

01. juni 2015

Det ville være befriende, hvis ledere og chefer engang imellem begravede Janteloven og turde stille sig op og tage en berettiget del af æren for virksomhedens succes. Det fastslår direktør hos Lederne Vibeke Skytte.

I en ny klumme beskriver Vibeke Skytte den beskedenhed, som ledere og chefer som oftest udviser, når de bliver bedt om at forklare baggrunden for virksomhedens gode performance.

Det handler om som leder at have modet til at sige højt, at god ledelse baner vejen til succes

Vibeke Skytte, direktør hos Lederne

- Evigt og altid er det alene de dygtige medarbejderes fortjeneste! Selvsamme beskedenhed og ihærdighed med straks at give alle andre end én selv æren for nogle gode, opnåede resultater ser man i øvrigt også igen og igen i sportens verden. Jeg husker talrige interviews med trænere for fodbold- og håndboldhold, som oven på store sejre eller mesterskaber har skyndt sig at slå fast, at triumfen udelukkende bør tilskrives de dygtige spillere. I bund og grund er det selvfølgelig vældig sympatisk, når en erhvervsleder eller en fodboldtræner holder fast i at give sine hårdtarbejdende medarbejdere og spillere credit for succes. Men hvor kunne det dog være dejligt, hvis lederne også engang imellem turde skrotte Jantelovs-tankegangen og rent faktisk stillede sig op og sagde ”Jeg har også selv gjort det godt – jeg har en væsentlig del af æren”, skriver Vibeke Skytte i klummen.

God ledelse baner vej til succes
Vibeke Skytte understreger, at hun med sin opfordring til lederne absolut ikke mener, at medarbejderne ikke skal have al den ros og al den anerkendelse, som de fortjener.

- Det handler om som leder at have modet til at sige højt, at god ledelse baner vejen til succes. Hvis virksomheden ikke har en nøje tilrettelagt strategi at styre efter, og hvis der ikke er ledelseslag, som sørger for at forfølge målene og motivere medarbejderne, går kontoen hurtigt i minus – på samme måde som, at et fodboldhold, der ikke har en manager eller en træner til at lægge strategien, sætte holdet og foretage de nødvendige ind- og udskiftninger, aldrig vinder Champions League, pointerer Vibeke Skytte.

Læs hele klummen

Vibeke Skytte
Viden om ledelse banner