Mit Lederne

Nyheder

Ledere skal altid reagere på dårlig opførsel

27. september 2017

OPFØLGNING PÅ UGENS DILEMMA: Uanset hvor værdifuld en medarbejder er for organisationen, kan lederen ikke sidde det overhørigt, hvis medarbejderens adfærd har en negativ påvirkning på teamet.

Lederen Louise skulle i sidste uges dilemma på business.dk håndtere et problem med sin medarbejder Peter. Peter gør et virkelig godt stykke arbejde, men i det daglige oplever hun, at han underminerer hendes autoritet og har svært ved at give plads til andre. En dag på et teammøde er hans opførsel over for de andre i teamet særligt slem.

- Det er vigtigt, at de andre i teamet oplever, at Louise handler og tager ansvar for situationen. At flytte ham til en anden afdeling er dog ikke en god løsning. På den måde skubber hun blot problemet med hans adfærd over på en anden afdeling, mener ledelsesrådgiver hos Lederne Helle Bruun Madsen.

Det mest ønskværdige for virksomheden er at beholde Peters kompetencer i huset

Ledelsesrådgiver hos Lederne Helle Bruun Madsen

Louise overvejer også at tage tyren ved hornene med det samme og give Peter en reprimande på teammødet.

- Det er den løsning, jeg hælder mest til, men jeg ville aldrig gøre det foran alle kollegaerne, da det vil udstille Peter og måske gøre ondt værre. Hvis man skal give reprimander, skal det gøres på en-til-en møder. Samtidig skal Peter også have mulighed for at komme til orde. Hans opførsel på teammødet er dog en god anledning til at tage en snak med ham, for hvis hun ønsker, at Peter ændrer adfærd, skal hun tage udgangspunkt i konkrete eksempler, så Peter forhåbentligt kan se, hvorfor hans adfærd ikke duer, fastlår Helle Bruun Madsen.

LÆS OGSÅ: Ledere kan blive klogere på disruption, sundhed og ansvar

Ledelsesrådgiveren vælger dermed i første omgang løsning nummer to, men understreger, at det kan blive nødvendigt med en opsigelse på et senere tidspunkt.

- Det mest ønskværdige for virksomheden er at beholde Peters kompetencer i huset. Han er dygtig, og man skal naturligvis så vidt muligt undgå at smide guld på gaden. Hun skal se tiden an og fortsat iagttage hans adfærd. Hvis intet ændrer sig, må hun give ham en formel advarsel og eventuelt en opsigelse på længere sigt, siger Helle Bruun Madsen.