Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs mere

Ledere klar til at flytte for det rigtige job

07. september 2015

Hvis det nye lederjob er tilstrækkelig attraktivt, er fire ud af ti ledere klar til at rykke teltpælene op og flytte enten til et andet sted i Danmark eller til udlandet. Det viser en ny undersøgelse fra Lederne om jobskifte, som offentliggøres i dag.

Ifølge undersøgelsen, der er baseret på svar fra 3.783 ledere, er 60 procent af lederne enten aktivt jobsøgende eller overvejer at skifte job. Og blandt lederne med jobskifteplaner er 38 procent villige til at flytte til en anden landsdel i forbindelse med et nyt job, mens 39 procent er parate til at få sendt flyttekasserne til en adresse uden for Danmarks grænser.

Et jobskifte til udlandet skal ses som et ”livsvalg”

Flemming Andersen, ledelsesrådgiver hos Lederne

Jo yngre, lederne er, desto større er beredvilligheden til at flytte for det rigtige job. I aldersgruppen 18 til 34 år er det således næsten halvdelen af lederne, 44 procent, som er villige til at flytte til en anden landsdel eller til udlandet i forbindelse med et jobskifte.

- Det er en stor beslutning at flytte på tværs af Danmark eller til udlandet på grund af et job, og derfor er det vigtigt, at det er grundigt gennemtænkt. Dels skal man sikre sig, at det strategisk set er et rigtigt valg, man foretager – det handler således om at tænke længere end en måned frem i karrieren og have gjort sig tanker om, hvad der jobmæssigt skal ske efter det nye job. Dels indebærer en flytning, især hvis det er til udlandet, også store forandringer for partner og eventuelle børn, som måske skal indstille sig på at fortsætte livet i en helt ny kultur. Et jobskifte til udlandet skal derfor ses som et ”livsvalg”, understreger ledelsesrådgiver hos Lederne Flemming Andersen.

LÆS OGSÅ: Løn spiller stor rolle, når ledere kigger på nyt job

Københavnske ledere vil gerne til udlandet

Undersøgelsen viser samtidig, at der er store regionale forskelle på lysten til at flytte for det rigtige job. Mens halvdelen, 46 procent, af lederne i København og omegn, som har jobskifteplaner, er klar til at flytte til et andet land i forbindelse med et nyt job, gælder det kun 29 procent af lederne fra Nordjylland.

Når det gælder viljen til at flytte til en anden landsdel, topper de fynske og vestjyske ledere listen, mens københavnerne og østjyderne er noget mere forbeholdne på dén konto.

Undersøgelsen er foretaget af Lederne i samarbejde med analyseinstituttet YouGov.

Ny undersøgelse