Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs vores cookiepolitik

Ledere har ekstra travlt, inden det ringer til ferie

20. juni 2016

Inden længe ringer det til sommerferie for mange af lederne på de danske virksomheder. Men inden der bliver sat autosvar på mailen og computeren slukkes, har næsten to ud af tre ledere haft en periode med ekstra travlhed. Det viser en ny undersøgelse fra Lederne baseret på svar fra 2.014 ledere.

Ifølge undersøgelsen, der er foretaget i samarbejde med analyseinstituttet YouGov, arbejder 63 procent af lederne mere end normalt i perioden op til sommerferiestart. For de fleste er der tale om, at der er ekstra travlt i én eller to uger, inden ferien skydes i gang.

LÆS OGSÅ: Hver anden leder står til rådighed døgnet rundt

Opgjort i timer er det for 66 procent af de adspurgte ledere op til 15 ekstra timer, som ryger ind i tidsregistreringen op til sommerferien. For 11 procent af ledernes vedkommende er der tale om over 30 ekstra arbejdstimer op til feriestart.

For mange ledere handler det blandt andet om, at der er opgaver, der skal planlægges og uddelegeres til kolleger.

Ledelsesrådgiver hos Lederne Flemming Andersen

- Langt de fleste ledere er vant til at have perioder, hvor de har særligt travlt, og derfor er det som udgangspunkt ikke noget problem, hvis der i en uge eller to op til sommerferien bruges et par ekstra timer på arbejdet. For mange ledere handler det blandt andet om, at der er opgaver, der skal planlægges og uddelegeres til kolleger, mens lederen selv holder ferie, siger ledelsesrådgiver hos Lederne Flemming Andersen.

LÆS OGSÅ: Med smartphonen på natbordet

Arbejder i forvejen mange timer

Han hæver dog samtidig en advarende finger i forhold til den tendens, som han også mener, tallene er et udtryk for.

Man skal være varsom med at blive ved med at lægge yderligere timer til en i forvejen stor arbejdsmængde.

Ledelsesrådgiver hos Lederne Flemming Andersen

- Ledere arbejder i gennemsnit over 44 timer om ugen, og for flere end hver femte leder sniger den gennemsnitlige ugentlige arbejdstid sig op over 50 timer. Derfor skal man være varsom med at blive ved med at lægge yderligere timer til en i forvejen stor arbejdsmængde. Dertil kommer, at ledere generelt har svært ved at lægge arbejdet fra sig, når de har fri og holder ferie. Så hvis man starter ferien med at skulle rekreere ekstra, fordi man lige har haft en periode med særligt travlt på jobbet, og man så derudover konstant tjekker sin mail under ferien, kan man sætte spørgsmålstegn ved, hvor udhvilet lederen er, når han kommer tilbage på arbejdspladsen efter ferien, siger Flemming Andersen.

Undersøgelsen om lederes ferie offentliggøres i sin helhed i august.

LÆS OGSÅ: Skab de bedste rammer for din ferie

Trivselssparring