Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs vores cookiepolitik

Ledere føler sig fortrolige med både ledere og medarbejdere

18. januar 2016

Når lederne på de danske virksomheder har brug for en fortrolig snak, sker det oftest med en leder eller medarbejder, som refererer til lederen. Til gengæld er det mere sjældent, at lederen føler sig særligt fortrolig med den samlede ledergruppe, viser en ny undersøgelse fra Lederne, som offentliggøres i dag.

Ifølge undersøgelsen, der er baseret på svar fra 1.036 ledere, føler 75 procent af lederne sig i ”høj” eller ”meget høj grad” særligt fortrolig med en eller flere af de ledere, der refererer direkte til lederen. Næsten lige så mange, 68 procent, føler samme høje grad af fortrolighed med en eller flere medarbejdere med direkte reference til lederen, mens 60 procent hælder til at tage en snak under fire øjne med ligestillede lederkolleger og med den samlede gruppe af direkte medarbejdere.

Lidt færre af lederne, 55 procent, dyrker at invitere den nærmeste chef til en fortrolig snak, og i bunden af listen ligger virksomhedens samlede ledergruppe, som 46 procent af de adspurgte ledere i høj eller meget høj grad føler sig særligt fortrolige med.

De fleste ledere foretrækker at have en særlig fortrolighed på individniveau – typisk til få personer, som lederen taler med under fire øjne – frem for til en hel gruppe af mennesker.

Flemming Andersen, ledelsesrådgiver hos Lederne

Ifølge ledelsesrådgiver hos Lederne Flemming Andersen er det bemærkelsesværdigt, at så stor en andel af lederne har et fortroligt forhold til sine medarbejdere.

- Fortrolighed går hånd i hånd med en god relation, og derfor er det særdeles positivt, men samtidig lidt overraskende, at en stor andel af lederne tilkendegiver, at de føler sig særligt fortrolige med ikke kun lederkolleger, men også medarbejdere. Tallene i undersøgelsen understreger dels, at en god relation er i højsædet på mange virksomheder, dels at ledelseslag og hierarkier ikke står i vejen for en stor grad af fortrolighed, siger Flemming Andersen.

LÆS OGSÅ: Medarbejdere bliver nøglen til succes

Ledelsesrådgiveren mener, at det er meget forventeligt, at virksomhedens ledergruppe som helhed ligger nederst på fortroligheds-barometeret.

- De fleste ledere foretrækker at have en særlig fortrolighed på individniveau – typisk til få personer, som lederen taler med under fire øjne – frem for til en hel gruppe af mennesker, forklarer Flemming Andersen.

Undersøgelsen fra Lederne er foretaget i samarbejde med analyseinstituttet YouGov.

Se den helt nye undersøgelse