Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs mere

Ledere bruger netværk til at finde nyt job

24. august 2015

Netværk spiller en afgørende rolle, når lederne fra de danske virksomheder sonderer terrænet for nye jobmuligheder. Det viser en ny og endnu ikke offentliggjort undersøgelse fra Lederne og analyseinstituttet YouGov baseret på svar fra 3.783 ledere.

Blandt de ledere, som enten er aktivt jobsøgende eller overvejer at finde en ny arbejdsgiver, bruger 55 procent aktivt det private netværk til at afsøge mulighederne for nyt job, mens lidt flere, 56 procent, gør aktivt brug af sit professionelle netværk.

Stadig flere stillinger på det danske arbejdsmarked bliver aldrig slået op, men besættes derimod via netværk.

Kim Vestergaard Larsen, sekretariatsleder i Ledernes netværks- og bestyrelsessekretariat

Ser man isoleret på de 14 procent af lederne, som har angivet, at de er aktivt jobsøgende, ryger andelen, der aktivt benytter det private og professionelle netværk til at undersøge jobmulighederne, op på henholdsvis 75 og 72 procent.

Det professionelle netværk, som lederne benytter sig af, består primært at nuværende eller tidligere samarbejdspartnere og forretningsforbindelser samt tidligere kolleger. Hver femte, 19 procent, afsøger jobmulighederne via deltagelse i en formaliseret netværksgruppe.

Sekretariatsleder i Ledernes netværks- og bestyrelsessekretariat Kim Vestergaard Larsen er ikke overrasket over, at så mange især blandt de aktivt jobsøgende inddrager både sit private og professionelle netværk, når jorden skal gødes til et jobskifte.

- Stadig flere stillinger på det danske arbejdsmarked bliver aldrig slået op, men besættes derimod via netværk. Blandt mange andre grunde er det derfor essentielt for de ledere, som gerne vil videre i karrieren, at have et godt netværk. I den forbindelse er det vigtigt at slå fast, at det tager lang tid at opbygge et solidt, tillidsfuldt netværk, og mange opdager først for sent, at de har forsømt deres netværk, når de pludselig står og skal bruge det, siger Kim Vestergaard Larsen.

LÆS OGSÅ: Pressemeddelelse: Over halvdelen af lederne vil have nyt job

Han understreger, at det med netværk er som med alle andre relationer: Man får kun får noget igen, hvis man også selv giver noget ud.

- Man må yde, før man må nyde. For de jobsøgende betyder det helt konkret, at man ikke bare kan melde sig ind i et ledernetværk eller oprette en profil på LinkedIn og så tro, at lykken prompte er gjort og karrieren sikret, siger Kim Vestergaard Larsen.

Undersøgelsen i sin helhed offentliggøres i september.

LederNetværk