Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs vores cookiepolitik

Ledere bruger ferien på at overveje efteruddannelse

10. juli 2017

Godt hver sjette leder forventer at bruge tid i sommerferien på at undersøge, hvilke efteruddannelsestilbud de vil deltage i efter ferien. Særligt de yngre ledere benytter ferien til at lægge planer for deres karriere. Det viser en ny undersøgelse fra Lederne.

17 procent af i alt 2.120 adspurgte ledere svarer i en ny undersøgelse, at de forventer at bruge tid i sommerferien på at studere efteruddannelsestilbud. For ledere under 39 år, er det over halvdelen, 53, procent, der svarer, at de vil bruge tid på at tænke over, hvilke uddannelsesaktiviteter, de vil deltage i efter sommerferien.

LÆS OGSÅ: Mange ledere og medarbejdere skal på skolebænken

Ifølge direktør for Ledernes Kompetencecenter Krister Ekström er sommerferien et godt tidspunkt at tænke over sin karriere.

- Når sommerferien begynder, kommer vi ned i et andet tempo, hvilket efterlader tid til at reflektere over sin egen udvikling. Det gælder både i forhold til tanker om, hvorvidt man er i det rigtige job, men også om man som leder har behov for et løft af sine kompetencer. Det er væsentligt at tænke over sin karriere, men det er en aktivitet, som vi har en tendens til at udskyde, når tingene går stærkt i hverdagen, siger Krister Ekström.

Der er et stort ansvar forbundet med at være leder, og derfor er det både i virksomhedens, medarbejdernes og lederens egen interesse, at de yngre ledere hurtigt får tilegnet sig de kompetencer, der er nødvendige for at udøve god ledelse

Direktør hos Lederne Krister Ekström

Han håber, at lederne, der svarer, at de forventer at bruge ferietid på at gøre sig tanker om efteruddannelse, også rent faktisk gør det.

- Nogle gange kan overvejelser om efter- og videreuddannelse blive ved tanken, men det er en skam, for som leder har man brug for løbende at tilegne sig nye kompetencer. Efteruddannelse behøver ikke nødvendigvis at være hele uddannelser. Måske har man bare brug for at få pudset nogle enkelte færdigheder af, påpeger Krister Ekström.

Vigtigt at komme godt fra start
Særligt de yngre ledere forventer, ifølge undersøgelsen, der er lavet i samarbejde med analyseinstituttet YouGov, at bruge tid på at undersøge efteruddannelsesmuligheder.

- Det er positivt, at mange yngre ledere planlægger at tænke over deres faglige udvikling. En del af dem vil givetvis være i deres første lederjob, og som nyudnævnt leder er det vigtigt at komme godt fra start. Det gælder både i forhold til de teoretiske og praktiske aspekter ved ledelse, men det handler også om, at det kan være overvældende at starte som leder. Et lederudviklingsforløb giver de nye ledere mulighed for at møde og sparre med andre i samme situation. Der er et stort ansvar forbundet med at være leder, og derfor er det både i virksomhedens, medarbejdernes og lederens egen interesse, at de yngre ledere hurtigt får tilegnet sig de kompetencer, der er nødvendige for at udøve god ledelse, siger Krister Ekström.

LÆS OGSÅ: Lederuddannelse giver pote på lønseddelen

Undersøgelsen viser samtidig, at jo ældre lederne er, jo færre af dem forventer at bruge sommerferieperioden på at overveje efteruddannelsesmuligheder. I aldersgruppen 55-59 år er det knap hver tiende leder, 9 procent, der vil bruge ferietid på at studere efteruddannelse.  

Undersøgelsen om lederens ferie offentliggøres i sin helhed i august.