Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs vores cookiepolitik

Ledere bør involveres i rekrutteringen af deres egne medarbejdere

22. februar 2017

OPFØLGNING PÅ UGENS DILEMMA: Ledere og chefer skal afstemme forventninger for at sikre en god proces, når der skal ansættes nye medarbejdere.

I sidste uges dilemma på business.dk var lederen Magnus i tvivl om, hvordan han skulle reagere på, at hans chef havde ansat en ny medarbejder, der skal referere til Magnus, uden at involvere Magnus i valget. Magnus havde ellers haft indtryk af, at han selv skulle lede rekrutteringen af sine egne medarbejdere.

Der kan være store gevinster for chefer ved at lade lederne rekruttere deres egne medarbejdere

Ledelsesrådgiver hos Lederne Flemming Andersen

- Som udgangspunkt må man som leder acceptere sine chefers ledelsesmæssige beslutninger – også når det handler om rekruttering. Men der kan være store gevinster for chefer ved at lade lederne rekruttere deres egne medarbejdere, siger ledelsesrådgiver hos Lederne Flemming Andersen.

LÆS OGSÅ: Personaleansvar afholder unge fra lederkarriere

Han peger på, at det i Danmark er normen, at nærmeste leder er med inde over beslutningen, når der skal ansættes nye medarbejdere. Det har den fordel, at ejerskabet for rekrutteringen ligger hos lederen, hvilket motiverer til, at lederen gør sit bedste for, at den nye medarbejder bliver en succes.

- Magnus er forståeligt nok frustreret, men han bør tage en dyb indånding og beslutte sig for at handle rationelt. Han skal for eksempel passe på med at gøre den nye medarbejder til gidsel i konflikten mellem ham og chefen, for det kan sagtens være, at chefen har valgt den helt rigtige til jobbet, påpeger Flemming Andersen.

LÆS OGSÅ: Kommunikativ udfordring at opsige medarbejdere

Han mener, at Magnus skal gøre det klart for chefen, at han gerne vil involveres næste gang.

- Relationen til chefen har fået et knæk, og derfor må Magnus arbejde på at genopbygge tilliden. Det gør han bedst ved at gøre det klart for chefen, at han i fremtiden gerne vil involveres. Magnus hjælper bedst sig selv ved at tage initiativ til en samtale med chefen, hvor de får afstemt deres forventninger i forhold til fremtidige rekrutteringsprocesser, siger Flemming Andersen.

Ledelsesrådgiveren peger dermed på løsning nummer et.