Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs mere

Mit Lederne

Nyheder

Lederaftalen sikrer dine ansættelsesvilkår

18. november 2015

Sørg for at få Lederaftalen skrevet ind i din ansættelseskontrakt. Så er du sikret de samme rettigheder som de øvrige i virksomheden og får muligheden for ekstra godtgørelse, hvis du bliver sagt op.

Vidste du, at du med Lederaftalen i din ansættelseskontrakt sikrer dig ret til blandt andet ferie og barsel på samme vilkår som de øvrigt ansatte i virksomheden? Og at du får mulighed for ekstra godtgørelse ved opsigelse, hvis du er fyldt 50 år og været ansat i virksomheden i mindst ti år? Det kræver bare lige, at Lederaftalen er skrevet ind i din kontrakt.

For selv om mange ledere er omfattet af Lederaftalen oplever vi jævnligt, at der opstår uenigheder mellem virksomhed og medlem om medlemmets rettigheder, fordi Lederaftalen ikke er nævnt i ansættelseskontrakten, fortæller advokat hos Lederne, Niels Nehrkorn.

- Det er vigtigt, at du tjekker, at Lederaftalen er skrevet ind i din kontrakt, og får den skrevet ind, hvis den ikke er. Så undgår du, at der opstår tvivl om, hvorvidt du har ret til de fordele, som aftalen giver. Du skal være særlig opmærksom på, at Lederaftalen står i din kontrakt, hvis du ikke har personaleansvar eller holder op med at have det. Undersøg også, om din arbejdsgiver er organiseret under DA og dermed om aftalen er gældende, siger Niels Nehrkorn.

Lederaftalen er en aftale mellem Dansk Arbejdsgiverforening (DA)og Lederne, og som udgangspunkt er alle medlemmer af Lederne, ledere og betroede funktionærer – med undtagelse af administrerende direktører – omfattet af Lederaftalen. Aftalen gælder for virksomheder, der er organiseret under Dansk Arbejdsgiverforening eller som har indgået en særskilt aftale om at være omfattet af Lederaftalen.

Fordele ved Lederaftalen

  • Mulighed for ekstra fratrædelsesgodtgørelse på tre måneders løn, hvis du er fyldt 50 år, er under 65 og har arbejdet som leder eller betroet funktionær i virksomheden i mindst 10 år
  • Samme rettigheder til ferie, orlov, barsel etc. som øvrige ansatte
  • Faglig stærk og fortrolig sagsbehandling gennem Ledernævnet

Fortæl mig mere