Mit Lederne

Nyheder

Ledelse handler om at komme tørskoet over vandgraven

30. oktober 2017

En god leder er i stand til at vende forhindringer til noget positivt. Det fastslår den administrerende direktør på Experimentarium Kim Gladstone Herlev i et interview i det nye nummer af magasinet Lederne, som netop er udkommet.

Den læreruddannede Kim Gladstone Herlev blev ansat på science- og oplevelsescentret i 2003, først som chef for formidling og siden som udviklingschef og vicedirektør. Fra juli 2014 har der stået administrerende direktør for Experimentarium på visitkortet.

Som leder skal man af og til tage upopulære beslutninger for at opnå successen

Administrerende direktør hos Experimentarium Kim Gladstone

- En grundlæggende evne, man skal have som leder, er at vende forhindringer til noget positivt. Lederskab er et konstant forhindringsløb, hvor man skal nå over vandgraven tørskoet. Da der opstod brand i det nye Experimentarium, blev vores vandudstilling ødelagt, men i stedet for at panikke tog vi det bedste fra den gamle udstilling og byggede en vandudstilling version 2.0, fortæller Kim Gladstone Herlev til magasinet Lederne.

LÆS OGSÅ: Jeg kan lide at træffe beslutninger - og er god til det 

Han understreger, at man som topleder skal være i stand til at træffe svære så vel som upopulære beslutninger.

- Som direktør skal man kunne tage svære beslutninger. Da byggeriet blev forsinket grundet branden, og vi samtidig måtte lukke udstillingen på Papirøen, blev det nødvendigt at afskedige en stor del af driftsorganisationen, og vi kom ned på 75 medarbejdere, der var essentielle for opbygningen. Efterfølgende besluttede jeg, at vi skulle åbne i januar 2017 frem for i juli, fordi vi ikke kunne overleve uden entréindtægter. Som leder skal man af og til tage upopulære beslutninger for at opnå successen. Så medarbejderne knoklede i døgndrift, og det lykkedes. I år forventer vi en halv million gæster, siger den 57-årige direktør.

LÆS OGSÅ: Museumsdirektør Rane Willerslev: Ledere skal være generøse

Hans motto er: ”Hvis du går i andres fodspor, kommer du aldrig foran”.

- Det har overrasket mig, at jeg havde modet til at vælge strategi over stab, men livet er en række udfordringer, som man lærer af, hvis man reflekterer over dem, fastslår Kim Gladstone Herlev.