Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs mere

Lad ikke julegaven blive offer for grådighed

En julegave er en gave og ikke en bonus. Ønsker om ekstraordinær belønning må gemmes til lønforhandlingen.

I sidste uges ledelsesdilemma blev direktøren i en produktionsvirksomhed stillet over for et ønske fra sin ledergruppe om større julegaver. Der plejer ikke at blive gjort forskel på julegavernes størrelse, men i år har ledergruppen været igennem en større strategiproces, og lederne mener, de har fortjent en ekstra anerkendelse.

LÆS DILEMMAET HER: Når cheferne kræver større julegaver

Hvis jeg var direktør, kunne jeg godt få en mistanke om, at de også i andre sammenhænge mener, at de har ret til mere.

Flemming Andersen, ledelsesrådgiver hos Lederne

Flemming Andersen, ledelsesrådgiver hos Lederne, er ikke i tvivl om, hvad han vil råde direktøren til:

- En gave er en gave, og modtageren af en gave har ingen ret til at kræve noget i den forbindelse, siger Flemming Andersen.

Og det er netop det, at ledergruppen mener, at de er berettiget til mere, end de får, der bør vække bekymring, mener Flemming Andersen:

- Jeg synes, ønsket afslører en vis selviskhed. Og hvis jeg var direktør, kunne jeg godt få en mistanke om, at de også i andre sammenhænge mener, at de har ret til mere. Skal man nu til at gennemgå deres rejsebilag og andre bilag for at se, om de har taget sig ret til lidt ekstra fryns?

Personligt er jeg af den holdning, at ønsket om at få større julegaver end resten af medarbejderne har et element af griskhed, som rent menneskeligt er uklædeligt

Flemming Andersen, ledelsesrådgiver hos Lederne

Ledelsesrådgiveren forklarer, at man som leder må forvente, at arbejdet med at lægge en ny strategi er en del af jobbet. Derfor er der som sådan ingen grund til at forvente en ekstra belønning for den opgave. Men skulle arbejdssituationen betyde, at der er ønske om højere løn, bonus eller anden form for materiel anerkendelse, skal det klares under lønforhandlingerne.

LÆS OGSÅ: Løn spiller en stor rolle, når ledere kigger på nyt job

- Det forhindrer ikke direktøren i at sige tak for indsatsen ved for eksempel at invitere ledergruppen ud at spise. Men jeg vil advare mod at begynde at differentiere virksomhedens julegaver til medarbejderne. Man må gå ud fra, at alle leverer en indsats og gør deres bedste. Personligt er jeg af den holdning, at ønsket om at få større julegaver end resten af medarbejderne har et element af griskhed, som rent menneskeligt er uklædeligt, siger Flemming Andersen, der anbefaler løsning nummer et.