Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs vores cookiepolitik

Kvinder bruger mere tid end mænd på lederudvikling

13. marts 2017

Når kvindelige ledere sætter sig til rette på skolebænken for at få forfinet deres lederkompetencer, sker det oftere end for de mandlige lederkolleger på eget initiativ. Tilmed bruger kvinderne længere tid end mændene på lederudviklingsaktiviteter. Det viser en ny undersøgelse fra Lederne.

Ifølge undersøgelsen, der er baseret på svar fra 4.346 ledere, har 46 procent af de kvindelige ledere selv taget initiativ til udvikling af deres ledelseskompetencer mod 35 procent af mændene.

LÆS OGSÅ: God forretning selv at investere i efteruddannelse

Og når lederne bliver spurgt, hvor mange dage de skønsmæssigt vil vurdere, at de har brugt på lederudvikling inden for det seneste år, er kønsforskellen igen tydelig. Mens mændene fører an, når det gælder både korte kurser og uddannelser på op til fem dages varighed og forløb på mellem fem og 15 dages varighed, er der en klar tendens til, at de kvindelige ledere gerne bruger længere tid på lederudvikling. 22 procent af kvinderne mod 17 procent af mændene har således deltaget i lederudvikling i 16 dage eller mere, viser undersøgelsen.

Man er mere tilbøjelig til at binde an med et længerevarende efteruddannelsesforløb, hvis man én gang har haft en god oplevelse med uddannelse

Chefkonsulent hos Lederne Marianne Rasmussen

Chefkonsulent i Ledernes uddannelsesteam Marianne Rasmussen mener, at der er flere forklaringer på kønsforskellene.

- Det handler blandt andet om, at kvinder generelt tager mere uddannelse. Der er en overvægt af kvinder på de videregående uddannelser, og det smitter også af på efteruddannelserne. Dels er man mere tilbøjelig til at binde an med et længerevarende efteruddannelsesforløb, hvis man én gang har haft en god oplevelse med uddannelse, og dels har man adgang til et større udbud af lederuddannelser med en videregående uddannelse i bagagen, siger Marianne Rasmussen.

LÆS OGSÅ: Lederuddannelse giver pote på lønsedlen

- Derfor er det også meget naturligt, at kvinder selv i højere grad end mændene opsøger og tager initiativ til lederudvikling. Ligesom man ofte siger, at kvinder kun søger jobs, hvor de til fulde opfylder kriterierne, mens mænd tager det mere afslappet, hvis der kræves noget, de ikke kan, så går de kvindelige ledere måske også mere op i at få papir på deres kompetencer og uddannelsesforløb, vurderer Marianne Rasmussen. 

Undersøgelsen er foretaget i samarbejde med analyseinstituttet YouGov. Den offentliggøres i sin helhed senere i marts.