Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs mere

Kvindelige ledere vilde med netværk

21. september 2015

På trods af, at mændene stadig er i et markant overtal blandt ledere i Danmark og udgør 71 procent af den samlede medlemsskare hos Lederne, er der nu næsten dødt løb mellem kønnene, når lederne mødes i netværkssammenhæng. Kvinderne er således vilde med netværk, viser nye tal fra Lederne.

Gennem de seneste fire år er de kvindelige lederes andel af stolene i Ledernes LederNetværk vokset fra 38 procent i 2011 til her i 2015 at have rundet 45 procent. Og i flere af de 62 netværksgrupper er der nu overtal af kvinder, når medlemmerne mødes.

Mange kvindelige ledere ønsker således ikke kun at indgå i netværk for at sparre om ledelsesudfordringer og få inspiration til karriereudvikling, men mener samtidig, at det giver værdi for dem at påtage sig det ansvar, som der ligger i at lede og facilitere netværksgrupperne.

Kim Vestergaard Larsen, sekretariatsleder i Ledernes Netværks- og bestyrelsessekretariat

- Især i netværk om HR og personaleledelse vokser kvindernes andel og er flere steder oppe på 60 procent – og rent geografisk er det især på Sjælland og øerne, at kvinderne i stigende grad går ind i netværk. Samtidig kan vi se den interessante tendens, at der også blandt netværksledere bliver stadig flere kvinder. Mange kvindelige ledere ønsker således ikke kun at indgå i netværk for at sparre om ledelsesudfordringer og få inspiration til karriereudvikling, men mener samtidig, at det giver værdi for dem at påtage sig det ansvar, som der ligger i at lede og facilitere netværksgrupperne, siger Kim Vestergaard Larsen, sekretariatsleder i Ledernes Netværks- og bestyrelsessekretariat.

Ud af de 62 netværksgrupper er der adgang forbudt for mænd i syv af dem. Det er således netværk udelukkende for kvindelige ledere.

39 procent af de nye medlemmer, Lederne optog i de to første kvartaler i år, er kvinder. I den samlede medlemsdatabase udgør de kvindelige ledere 29 procent.

LederNetværk