Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs vores cookiepolitik

Kvindelige ledere har bedst styr på efteruddannelse

26. september 2016

Medarbejdere, som drømmer om at dygtiggøre sig på efteruddannelse, har de bedste odds for at få kyndig vejledning, hvis de har en kvindelig leder. Ifølge en undersøgelse fra Lederne har kvindelige ledere nemlig markant bedre kendskab til medarbejdernes efteruddannelsesmuligheder end mandlige ledere.

I undersøgelsen, der er baseret på svar fra 798 ledere, angiver 45 procent af de kvindelige ledere, at de”i høj/meget høj grad” har kendskab til mulighederne for, at medarbejderne kan efteruddanne sig til et højere niveau end deres nuværende. Den tilsvarende andel af mandlige ledere, som har fuldstændig styr på medarbejdernes videre- og efteruddannelsesmuligheder, er på 35 procent.

- Man kan ikke undervurdere betydningen af viden om og indsigt i de mange uddannelsestilbud, der eksisterer. Jo bedre kendskab, lederne har til medarbejdernes muligheder for at træde et uddannelsestrin eller to højere op, desto bedre mulighed har lederne for at understøtte medarbejdernes kompetenceudvikling. Det er en klar fordel ikke kun for den enkelte medarbejder, men i høj grad også for virksomheden, fastslår Marianne Rasmussen, chefkonsulent i Ledernes uddannelsesteam.

Undersøgelsen viser, at lederne – uanset køn – har størst viden om videreuddannelsesmulighederne, hvis de har medarbejdere under sig, hvor de fleste har gennemført en mellemlang til lang videregående uddannelse.

LÆS OGSÅ: Virksomheder godt tilfredse med lederkurser

Gavner også lederens egen kompetenceudvikling
Marianne Rasmussen understreger, at kendskab til viden- og efteruddannelse ikke kun kommer medarbejderne og arbejdspladsen til gode, men også er et plus i forhold til lederen selv.

- Den viden, lederen tilegner sig om uddannelse, giver mulighed for, at lederen også kan træffe gode valg, når det gælder egen videre- og efteruddannelse, siger Marianne Rasmussen. 

Undersøgelsen er foretaget i samarbejde med analyseinstituttet YouGov. Den blev offentliggjort i juni.