Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs vores cookiepolitik

Klogt at investere i kvinder

23. maj 2016

På den globale Women Deliver-konference, der blev afholdt i København i sidste uge, talte Lederne med konferencedeltagere fra hele verden om, hvordan ledelse kan skabe forandringer.

Om 129 år er der lige så mange kvinder som mænd i de danske topledelser, hvis udviklingen fortsætter som hidtil. Det kan lyde som et luksusproblem, når Lederne på Women Deliver-konferencen i sidste uge var i selskab med organisationer fra hele verden, der kæmper for pigers og kvinders helt basale rettigheder til for eksempel fødselskontrol og uddannelse. Men tingene hænger sammen, forklarer chefkonsulent Marianne Rasmussen fra Lederne.

Vi vil sprede budskabet om, at en investering i kvinder er en klog investering. Og vores pointe er, at uden lederskab skabes ingen forandringer.

Chefkonsulent hos Lederne Marianne Rasmussen

- Vores indspark til Women Deliver konferencen var agendaen Women Deliver Leadership. Vi vil sprede budskabet om, at en investering i kvinder er en klog investering. Og vores pointe er, at uden lederskab skabes ingen forandringer, siger Marianne Rasmussen.

LÆS OGSÅ: Stadig flere ledere er kvinder

Så når man vil ændre på kvinders rettigheder og vilkår verden over, giver det god mening at tale om ledelse.

 

- Ledelse er at forandre verden, lokalt og globalt. Og ledere spiller en stor rolle i forhold til at mobilisere, vise vejen og facilitere fællesskaber, der sammen arbejder for at gøre ønsket om forandring til virkelighed, siger Marianne Rasmussen.

Derfor går Ledernes indsats for at få flere kvindelige ledere i Danmark hånd i hånd med kampen for at skabe forandring globalt. På Ledernes stand på Women Deliver i Bella Centeret blev bagvæggen henover konferencedagene fyldt op med tegninger og statements om lederskab fra konferencedeltagere fra hele verden. Tegneren Annette Carlsen lagde streg til, mens de portrætterede gav deres bud på en ”leadership vision”. 

Blandt de tegnede og citerede var blandt mange andre udenrigsminister Kristian Jensen, Melinda Gates (Bill & Melinda Gates Foundation), Katja Iversen (CEO Women Deliver), Kronprinsesse Mary samt tidligere statsminister og nuværende CEO i Save the Children Helle Thorning-Schmidt.

Tegninger og citater kan ses på Ledernes Instagram-konto og twitterprofil.

Se film fra Lederne:

Kvinder i ledelse giver overskud

Få et indblik i, hvorfor vi hos Lederne mener, at det er sund fornuft med kvinder i ledelse.