Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs vores cookiepolitik

Kærlighed mellem ledere og chefer er en dårlig cocktail

14. juni 2017

OPFØLGNING PÅ UGENS DILEMMA: Det er sjældent godt for nogen parter, hvis man er kæreste med sin direkte chef.

I sidste uges dilemma på business.dk var salgslederen Amalie i vildrede. Hun er for nylig blevet kæreste med direktøren i virksomheden, hvor hun arbejder. Problemet er, at han er hendes direkte chef. Amalie mærker, at snakken går blandt kollegaerne, og hun overvejer derfor, om hun bør skifte job.

 

Hvis hun nu klokker i det professionelt, er det hendes kæreste, hun står til ansvar for

Ledelsesrådgiver hos Lederne Bjarne Henning Jensen

- Efter min mening kan det godt lade sig gøre at være kærester på en arbejdsplads, hvis man for eksempel arbejder i hver sin afdeling. Men i det her tilfælde er det problematisk, da Amalie er kæreste med sin egen chef, og derfor skal referere til ham i det daglige. Der kan nemt opstå spændinger, påpeger ledelsesrådgiver hos Lederne Bjarne Henning Jensen.

LÆS OGSÅ: Ledere usikre på regler om fortrolige oplysninger
Han nævner, at de andre ledere, der også refererer til direktøren, kan føle at forholdet forstyrrer arbejdet i ledergruppen.

- Lederkollegaerne kan blive usikre ved tanken om, at Amalie får adgang til viden før dem. Men én ting er, hvad kollegaerne tænker, det handler også om hende selv som leder. Hvis hun nu klokker i det professionelt, er det hendes kæreste, hun står til ansvar for. Det kan være ret ubehageligt. Samtidig kan det være svært for direktøren at lede Amalie ordentligt, fordi der er private følelser indblandet, understreger Bjarne Henning Jensen.

LÆS OGSÅ: Erhvervspsykolog: Hele mennesket er ikke medarbejder

Han mener, at løsning nummer et er den bedste. Han siger dog, at Amalie kan blive i virksomheden under visse omstændigheder:

- Hvis hun opgiver lederjobbet og bliver ”almindelig” sælger, så hun ikke skal referere direkte til sin kæreste, kan hun blive. Eller hvis der er mulighed for at komme over i en anden gren af forretningen. Det duer bare ikke at være del af en ledelsesgruppe og så være kæreste med den fælles chef, fastslår Bjarne Henning Jensen.