Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs vores cookiepolitik

Kæmp for det, du synes er fair

09. marts 2016

OPFØLGNING PÅ UGENS DILEMMA:

Hvad stiller teamlederen op, når teamet har gode grunde til at forvente lønforhøjelser - men virksomheden ikke plejer at belønne gode resultater med højere løn?

I sidste uges dilemma, der har været til afstemning på business.dk, stod teamlederen med netop den udfordring: Medarbejderne har knoklet og leveret varen i form af en støt stigende salgskurve efter flere års nedgang. Nu er teamlederen bekymret for de årlige lønsamtaler, der nærmer sig. For virksomheden har ikke tradition for at belønne resultater med lønstigninger. Teamlederen fornemmer dog, at medarbejderne regner med, at der bliver gjort en undtagelse i år.

LÆS DILEMMAET: Når medarbejderne synes, de får for lidt 

Ledelsesrådgiver Michael Uhrenholt betegner det som en klassisk problemstilling for ledere, der er tæt på medarbejderne men ikke har budgetansvar:

- Teamlederen i dilemmaet skal gøre op med sig selv, hvor hun står, og hvor hårdt hun vil kæmpe. Hvis hun synes, der er gode argumenter for, at virksomheden gør en undtagelse fra sin sædvanlige lønpolitik, så skal hun kæmpe for det, siger Michael Uhrenholt.

Teamet har leveret en indsats, som har vendt nedgang til stigende salgskurver. Det kommer ikke ud af den blå luft.

Ledelsesrådgiver hos Lederne Michael Uhrenholt

Ledelsesrådgiveren advarer dog mod at reagere udelukkende på bekymringer. Al erfaring viser, at de fleste af vores bekymringer ikke bliver til virkelighed, og i dette tilfælde er der en vis sandsynlighed for, at den øverste ledelse i virksomheden er modtagelig for gode argumenter:

- Teamet har leveret en indsats, som har vendt nedgang til stigende salgskurver. Det kommer ikke ud af den blå luft. Den øverste ledelse i virksomheden må have haft en strategi, som teamet har stået for at udføre. Derfor tyder meget på, at topledelsen har forudset, at der kan komme et udtalt ønske om lønstigninger – eller andre former for kompensation - efter en periode med ny strategi og en ekstraordinær arbejdsindsats, siger Michael Uhrenholt.

Han anbefaler dermed teamlederen løsningsforslag nummer et:

- Man skal kæmpe for det, man synes er fair. Jeg anbefaler, at hun går til sine chefer med en positiv tilgang og klædt på med gode argumenter for, at hendes team skal have større lønstigninger end normalt, siger Michael Uhrenholt.