Mit Lederne

Nyheder

Julen varer længe - kræver god koordinering

14. november 2018

OPFØLGNING PÅ SIDSTE UGES DILEMMA: I sidste uges dilemma var butikslederen Amalie i tvivl om, hvordan hun skulle få årets julevagtplan til at gå op.

Hun vil gerne imødekomme medarbejdernes ferieønsker og dermed undgå konflikter i teamet, men samtidig vil hun ikke lade de medarbejdere, der er på arbejde, i stikken ved at have for få medarbejdere på vagt. 

Tro og håb er ikke godt nok. Man må aktivt få løst de problemer, man støder på som leder. Derfor skal Amalie på det næste møde bede medarbejderne om at lave en indbyrdes aftale om, hvem der er tager hvilke vagter

Ledelsesrådgiver hos Lederne Michael Uhrenholt

Ledelsesrådgiver hos Lederne Michael Uhrenholt mener, at Amalie skal starte med at lægge opgaven i hænderne på medarbejderne selv.

- Det behøver ikke altid at være lederen, der skal bære ansvaret. I denne situation mener jeg, at Amalie godt kan lægge en del af ansvaret for at få lagt vagtplanen over til medarbejderne selv, siger han.

Michael Uhrenholt råder Amalie til at vælge løsning nummer 2 men understreger, at hun ikke kan nøjes med at håbe på, at de får problemet løst.

- Tro og håb er ikke godt nok. Man må aktivt få løst de problemer, man støder på som leder. Derfor skal Amalie på det næste møde bede medarbejderne om at lave en indbyrdes aftale om, hvem der er tager hvilke vagter. Derefter kigger Amalie vagtplanen igennem og kontrollerer den for at se, om der er tilstrækkeligt med medarbejdere på planen de respektive dage. Hvis der ikke er, må hun selvfølgelig påpege det over for medarbejderne, og eventuelt lave lidt om i planen. Ledere bliver som regel det koordinerende led mellem medarbejderne, men det er somme tider nemmere og bedre for alle parter, hvis medarbejderne selv tager del i koordineringen, siger han.

LÆS OGSÅ: Styr på arbejdsmiljøet – gratis landsdækkende møder

Han mener desuden, at det kan være gavnligt at udvise lidt ekstra opmærksomhed over for de medarbejdere, der er på arbejde i juledagene.

- Sådan noget som at købe morgenmad til dem, der møder på arbejde, koster meget lidt for virksomheden, og det er rigtig godt givet ud med hensyn til arbejdsglæde og motivation, mener Michael Uhrenholt.

LØSNINGSFORSLAG:

  1. Hun beder medarbejderne vælge to ud af de fire dage hvor de kan arbejde, og sætter dem så på vagtplanen de dage de har valgt.
  2. Hun tager problemet op på det næste morgenmøde i håb om, at de kan få det løst i fællesskab. 
  3. Hun sætter medarbejderne på vagt de dage, de plejer at arbejde på en normal arbejdsuge.

Sidste uges opfølgningsartikel