Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs vores cookiepolitik

Især unge ledere sidder sikkert i sadlen

06. februar 2017

Kun hver niende leder i Danmark er bekymret for at blive ledig. Især blandt ledere under 45 år er der en stor tro på at sidde sikkert i sadlen, mens bekymringen for at miste jobbet vokser gradvist i takt med alderen. Det viser en ny undersøgelse fra Lederne baseret på svar fra 1.943 ledere primært i den private sektor.

Ifølge undersøgelsen er 11 procent af de adspurgte ledere i ”høj grad” eller i ”meget høj grad” bekymret for at blive ledig, 24 procent svarer ”i nogen grad”, mens et stort flertal på 64 procent ikke p.t. er bekymret for at blive prikket på skulderen. Tallene er næsten identiske med tilsvarende undersøgelser, Lederne har foretaget i 2012, 2014 og 2015.

LÆS OGSÅ: Hver tiende ung vil være selvstændig

Især blandt ledere under 40 år og ledere i alderen 40 til 44 år er der meget få ledighedsbekymrede: Henholdsvis ni og syv procent i de to aldersgrupper svarer, at de i høj eller meget høj grad er nervøse for at miste jobbet.

I den modsatte ende af aldersskalaen er bekymringen noget mere udbredt. 15 procent af lederne i aldersgruppen 55-59 år og 12 procent af lederne på 60 år og derover er i høj/meget høj grad bekymrede for at miste jobbet.

Når flere ældre end yngre ledere er nervøse for at miste jobbet, afspejler det også den aktuelle ledighedsstatistik

Formand for Lederne Svend Askær

- Dygtige og innovative ledere er særdeles efterspurgte på det aktuelle danske arbejdsmarked, og kun omkring to procent af lederne står i øjeblikket uden job. Derfor overrasker det mig ikke, at så forholdsvis få ledere giver udtryk for, at de er bekymrede for at blive ledige. Når flere ældre end yngre ledere er nervøse for at miste jobbet, afspejler det også den aktuelle ledighedsstatistik. Det er dog værd at hæfte sig ved, at selv blandt ledere over 60 år var ledigheden i december under tre procent, fastslår Svend Askær, formand for Lederne.

LÆS OGSÅ: Unge ledere arbejder også når de har fri
Svend Askærs råd til de ledere, som er bekymrede for at miste jobbet, er at sørge for at vedligeholde og udvikle deres kompetencer – og det gælder både de unge og de ældre ledere.

- Ledernes seneste konjunkturundersøgelse viste, at virksomhederne i stigende grad finder det nødvendigt at rekruttere fra udlandet for at kunne besætte ledige job, simpelthen fordi det ofte ikke er umuligt at finde arbejdskraft med de ønskede kvalifikationer inden for Danmarks grænser. Det er et hib til både ledere og medarbejdere om at sørge for hele tiden at have fokus på udvikling, ny viden og tilegnelse af nye kompetencer, siger Svend Askær.  

Undersøgelsen er foretaget i samarbejde med analyseinstituttet YouGov.