Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs mere

Hver tredje leder over 60 år har ikke planlagt jobstop

12. oktober 2015

Selvom dåbsattesten afslører, at 60 års fødselsdagen ér blevet holdt, er det ikke ensbetydende med, at lederne på de danske virksomheder har lagt planer for, hvornår arbejdslivet skal slutte. Det viser en ny undersøgelse fra Lederne.

Ifølge undersøgelsen, som er baseret på svar fra 1.168 ledere, svarer 34 procent af lederne i aldersgruppen 60 år og derover, at de endnu ikke har planlagt eller overvejet, hvornår de vil trække sig tilbage fra arbejdsmarkedet. To ud af tre blandt de ældste ledere, 66 procent, ér i gang med planlægningen af, hvornår de vil skrotte vækkeuret og sige farvel til den månedlige lønoverførsel fra arbejdspladsen.

Mange ledere på 60 eller 65 år opfatter ikke selv som færdige med at arbejde og føler fortsat, at de har masser at bidrage med.

Kim Møller Laursen, analysechef hos Lederne

Ikke overraskende er andelen, som endnu ikke har planlagt tilbagetrækningstidspunktet, større blandt ledere under 60 år. I gruppen af ledere mellem 50 og 54 år véd halvdelen, 49 procent, fortsat ikke, hvornår de forlader joblivet.

- Selvom vi de senere år har kunnet konstatere, at arbejdslivet fortsætter til en stadig højere alder, er det alligevel overraskende, at en så stor andel som 34 procent af de ældre ledere fortsat ikke har lagt planer for, hvornår de vil trække sig tilbage. Mange ledere på 60 eller 65 år opfatter ikke selv som færdige med at arbejde og føler fortsat, at de har masser at bidrage med. Og på et arbejdsmarked, hvor ekspertise og erfaring er efterspurgt, og hvor ledigheden blandt ledere ligger helt nede på to procent, er det alt i alt en glædelig udvikling, siger analysechef hos Lederne Kim Møller Laursen.

LÆS OGSÅ: Forskellighed giver konflikter og nytænkning

Flest vil stoppe, når der er mellem 65 og 69 år
Blandt de ledere over 60 år, som allerede har en masterplan for tilbagetrækningen liggende i skrivebordskuffen, vil hovedparten, 68 procent, sige farvel og tak, når de er mellem 65 og 69 år. Kun otte procent har først planlagt at forlade arbejdsmarkedet i en alder af 70 år eller derover.

Undersøgelsen omfatter ledere i arbejde og således ikke personer på 60 år og derover, som allerede har trukket stikket fra joblivet.

LÆS OGSÅ: Ledelse handler om mennesker

Undersøgelsen om lederes tilbagetrækningsplaner er foretaget i samarbejde med analyseinstituttet YouGov. Den offentliggøres i sin helhed i november.

Andre undersøgelser fra Lederne