Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs mere

Hver syvende virksomhed holder ferielukket

27. juli 2015

Der er ingen grund til at gå i chok, hvis man i denne tid møder en låst dør i den normale åbningstid i en dansk virksomhed. Der er nemlig skilt i døren med ”Lukket på grund af sommerferie” i hver syvende virksomhed, viser en ny undersøgelse fra Lederne.

Ifølge undersøgelsen, som er foretaget i samarbejde med analyseinstituttet YouGov, er det i alt 14 procent af virksomhederne, der vælger at lukke helt ned i en del af sommerferien. I 11 procent af virksomhederne er døren låst i to uger, tre uger eller endnu længere tid. Tre procent af virksomhederne holder kun ferielukket i én uge eller derunder.

For en del virksomheder er det fornuftigt at holde ferielukket i den periode, hvor kunderne holder ferie, for dermed at være på fuld bemanding igen, når kunderne er tilbage.

Kim Møller Laursen, analysechef hos Lederne

Mens der kun er meget få virksomheder, som benytter autosvar og telefonsvarer i dele af sommerferieperioden i København, Nord- og Østsjælland, er det noget mere udbredt i Jylland. I Vestjylland holder flere end hver fjerde virksomhed, 26 procent, lukket i dele af sommerferien, og i Nordjylland er andelen 22 procent.

LÆS OGSÅ: Brug ferien til at tænke på karriere og uddannelse   

- For en del virksomheder er det fornuftigt at holde ferielukket i den periode, hvor kunderne holder ferie, for dermed at være på fuld bemanding igen, når kunderne er tilbage. Dermed undgår man, at ordrer går tabt, og virksomhederne har samtidig den fordel, at de får afviklet al ledernes og medarbejdernes sommerferie i ét hug, siger analysechef hos Lederne Kim Møller Laursen.

Mest udbredt i industrien
I forhold til brancher bruges ferielukning i 26 procent af de industrielle virksomheder og i 14 procent af virksomhederne inden for bygge- og anlægssektoren, mens det kun forekommer i tre procent af arbejdspladserne, der beskæftiger sig med handel og transport.

LÆS OGSÅ: Ledere løber ekstra stærkt inden feriestart

Undersøgelsen er baseret på svar fra 2.909 ledere. Hovedparten er ansat på private virksomheder.

pressebaand