Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs vores cookiepolitik

Hver femte virksomhed vil hente nye medarbejdere i udlandet

19. december 2016

Hver femte danske virksomhed forventer at rette søgelyset uden for Danmarks grænser, når der i 1. halvår af 2017 skal ansættes nye medarbejdere. Det viser en ny konjunkturundersøgelse fra Lederne baseret på svar fra 1.151 ledere på virksomheder i den private sektor.

Ifølge undersøgelsen er det 21 procent af virksomhederne, som vil rekruttere arbejdskraft fra udlandet det næste halve år. Det er især udenlandske medarbejdere med videregående uddannelser og faglærte, som virksomhederne er på jagt efter.

Når lederne fra de virksomheder, der ikke begrænser rekrutteringsgrundlaget til Danmark, skal svare på årsagen, peger hovedparten på, at det ikke er muligt at få den ønskede arbejdskraft i Danmark. Men næsten halvdelen pointerer derudover, at den udenlandske arbejdskraft har nogle kvalifikationer og kompetencer, som vi ikke kan skaffe inden for Danmarks grænser.

LÆS OGSÅ: Syv ud af ti unge ledere vil have nyt job

Det er vigtigt, at man fra politisk side sørger for at gøre rekrutteringen fra udlandet nem og ubureaukratisk

Ledernes formand Svend Askær

Ledernes formand Svend Askær hæfter sig ved, at Ledernes konjunkturundersøgelser de seneste fire år har vist et konstant behov fra omkring hver femte virksomhed for at rekruttere i udlandet.

- Muligheden for, at virksomhederne kan rekruttere højtuddannede og andre dygtige medarbejdere, er en forudsætning for at klare sig i den internationale konkurrence, og det er helt naturligt, at mange virksomheder opererer på det globale arbejdsmarked, når ledige stillinger skal besættes. I den forbindelse er det vigtigt, at man fra politisk side sørger for at gøre rekrutteringen fra udlandet nem og ubureaukratisk. Derfor glæder jeg mig over, at den nye regering i sit regeringsgrundlag understreger, at den vil styrke danske virksomheders adgang til relevant udenlandsk arbejdskraft, og at regeringen har en ambition om et bedre myndighedssamarbejde, der skal understøtte en strømlinet og effektiv modtagelse af den udenlandske arbejdskraft, siger Svend Askær.

LÆS OGSÅ: Jobskifte til udlandet skal være gennemtænkt

Ifølge undersøgelsen forventer lederne i den private sektor især at finde de nye udenlandske medarbejdere i Øst- og Vesteuropa.

Undersøgelsen er foretaget i samarbejde med analyseinstituttet YouGov. Den offentliggøres i sin helhed i starten af 2017.