Mit Lederne

Nyheder

Hver femte leder arbejder over 50 timer om ugen

18. december 2017

Et lederjob anno 2017 er forbundet med mange timers arbejde hver uge. Ifølge Ledernes nye lønstatistik, som offentliggøres i dag, arbejder næsten halvdelen af lederne på de danske virksomheder mere end 45 timer om ugen – og heraf har flere end hver femte leder en gennemsnitlig ugentlig arbejdstid på over 50 timer.

Lønstatistikken, som er udarbejdet i samarbejde med analyseinstituttet YouGov og baseret på svar fra 17.388 ledere, viser, at kun 17 procent af lederne kan holde sig inden for eller under 37 timer på pinden hver uge.

Umiddelbart kan det måske lyde voldsomt, når man taler om en ugentlig arbejdstid på over 50 timer, men det er vigtigt at understrege, at der er tale om et gennemsnit

Direktør hos Lederne Vibeke Skytte

Lønstatistikken, som er udarbejdet i samarbejde med analyseinstituttet YouGov og baseret på svar fra 17.388 ledere, viser, at kun 17 procent af lederne kan holde sig inden for eller under 37 timer på pinden hver uge.

38 procent arbejder mellem 38 og 44 timer, mens 23 procent ugentligt arbejder mellem 45 og 49 timer. Og så er der hele 22 procent af lederne, for hvem antallet af arbejdstimer i snit kommer over 50 timer om ugen.

I gennemsnit er arbejdstiden for ledere i Danmark 44,1 timer om ugen.

Grundvilkår med lang arbejdsuge

Direktør hos Lederne Vibeke Skytte er ikke overrasket over, at antallet af arbejdstimer er så forholdsvis højt for hovedparten af lederne.

- Umiddelbart kan det måske lyde voldsomt, når man taler om en ugentlig arbejdstid på over 50 timer, men det er vigtigt at understrege, at der er tale om et gennemsnit. Selv om det er et grundvilkår i langt de fleste lederjob at have en arbejdsuge, som er længere end de fleste andres, oplever mange ledere perioder med spidsbelastninger, deadlines og rejseaktivitet, som gør, at antallet af arbejdstimer i nogle uger kommer endog meget højt op, mens andre uger indbefatter kortere arbejdstid, siger Vibeke Skytte.

LÆS OGSÅ: Mandlige ledere holder kun kort barsel 

- Samtidig er det vigtigt at understrege, at udførelse af arbejde anno 2017 ikke nødvendigvis er noget, der sker på en arbejdsplads. En lang række ledere har en stor frihedsgrad og mulighed for fleksibilitet i jobbet, som gør, at nogle arbejdsopgaver kan klares i telefonen, mens man er på farten, eller i ro og mag tidligt om morgenen eller om aftenen fra privatadressen, siger Vibeke Skytte.

LÆS OGSÅ: Hver sjette leder føler sig stresset

Lønstatistikken viser, at det Især blandt topledere er udbredt at lægge en del ad den ugentlige arbejdstid hjemmefra. Ud af de 50 timer, som en topleder i Danmark i gennemsnit arbejder hver uge, udføres seks af dem fra hjemmet. Mellemledere arbejder i snit 47 timer hver uge – heraf godt fire timer hjemmefra.