Mit Lederne

Nyheder

Hver anden leder vil flytte til udlandet for det rigtige job

18. september 2017

Fra Nyborg til New York eller fra Struer til Stockholm. Blandt lederne med planer om jobskifte afskrækker det ikke, hvis den næste arbejdsplads har adresse uden for Danmarks grænser. Næsten halvdelen af lederne på de danske virksomheder er således ifølge en ny undersøgelse fra Lederne klar til at flytte til udlandet i forbindelse med jobskifte.

Undersøgelsen, som er baseret på svar fra 2.120 ledere, viser, at blandt lederne med jobskifteplaner erklærer 43 procent sig ”helt sikkert” eller ”måske” villige til at flytte til et andet land i forbindelse med det nye job. Lysten til at fortsætte lederlivet uden for Danmark er større end viljen til at rykke teltpælene op inden for landets grænser. Det er nemlig kun 35 procent af de ledere, der på vej videre i karrieren, som ”helt sikkert” eller ”måske” er parate til at flytte til en anden landsdel i forbindelse med et jobskifte.

Her er det vigtigt, at lederen ikke bare lader sig lokke af en god løn eller en finere stillingsbetegnelse, men forsøger at tænke over alle fordele og ulemper

Ledelsesrådgiver hos Lederne Birgitte Alstrøm

Ledelsesrådgiver hos Lederne Birgitte Alstrøm understreger, at der er stor forskel på at skifte job, hvor det ikke indbefatter en flyttebil, og et jobskifte, som kræver ny bopæl til lederen og lederens familie.

- Uanset, om vi taler en flytning på tværs af Danmark eller til udlandet, skal beslutningen om at flytte i forbindelse med et jobskifte være ekstra godt gennemtænkt. Her er det vigtigt, at lederen ikke bare lader sig lokke af en god løn eller en finere stillingsbetegnelse, men forsøger at tænke over alle fordele og ulemper – blandt andet fordi, at en flytning for mange ledere også indbefatter, at der er en ægtefælle, som skal finde sig et nyt job, og et eller flere børn, som skal skifte skole og i gang med at etablere et helt nyt socialliv, pointerer Birgitte Alstrøm.

LÆS OGSÅ: Udenlandske ledere undrer sig over nordisk mødekultur

Optimalt med prøveperiode

Der kan være mange gode grunde til, at ledere bliver fristet af et lederjob et andet sted i Danmark eller i udlandet. Det kan handle om muligheden for at gøre international karriere, få et større ansvar, en bedre løn, et behov for nye omgivelser og udfordringer – eller en grundlæggende eventyrlyst. Men netop fordi, kabalen for mange ledere også omfatter en familie, gælder det om at vide sig så sikker som mulig på, at det er et klogt træk, inden ansættelseskontrakten skrives under, huset bliver forsynet med et ”Til salg”-skilt og børnene meldes ud af skolen.

- Det er ikke altid, det kan lade sig gøre, men hvis det er muligt, er det for mange ledere klogt at prøve det nye job af i en kortere periode, for eksempel tre eller seks måneder, før hele familien flytter med. Fungerer det ikke fagligt eller socialt, er det kun lederen selv, som skal flytte tilbage. Og dermed er konsekvenserne af en forkert beslutning ikke lige så omfattende, som hvis det er en hel familie, der er blevet rykket op med rode, siger Birgitte Alstrøm.

FRA SAMME UNDERSØGELSE: Ledere bruger netværk når de vil have nyt job

Undersøgelsen fra Lederne viser i øvrigt, at der er store geografiske forskelle på ledernes lyst til at flytte for det rigtige job. Eksempelvis er de fynske og nordjyske ledere i stor stil klar til at flytte til en anden landsdel i forbindelse med et jobskifte, mens lederne i København og Nord- og Østsjælland sætter sig på førstepladsen, når det gælder viljen til at åbne flyttekasserne i et andet land.

Undersøgelsen i sin helhed offentliggøres i slutningen af september.