Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs mere

Hver anden leder har plus på feriekontoen

06. juli 2015

Sommerferien er for mange ledere skudt i gang, og der er dømt oplevelser og afslapning i typisk tre uger. Men når regnemaskinen ved ferieårets slutning bliver fundet frem, viser bundlinjen for hver anden leder, at ikke al den optjente mulighed for afslapning er blevet udnyttet.

Ifølge en ny og endnu ikke offentliggjort undersøgelse fra Lederne, der er baseret på svar fra 2.909 ledere, holdt 44 procent af lederne ikke al den ferie, de egentlig var berettiget til, i løbet af ferieåret 2014-2015. Dermed understreges en tendens, som også tidligere undersøgelser fra Lederne har afsløret.

For hovedparten, 51 procent, drejer det sig om én til fem feriedage, som ikke blev afviklet. Hver femte leder, 19 procent, gik ud af det seneste ferieår med flere end 10 ikke-afholdte feriedage.

Er tingene ordentligt planlagt og nødvendige opgaver uddelegeret, viser erfaringen faktisk, at lederne godt kan undværes i både fem og seks uger om året

Helle Bruun Madsen, ledelsesrådgiver hos Lederne

Undersøgelsen giver samtidig svaret på, hvorfor lederne ikke holder den optjente ferie. 64 procent svarer, at de ikke kunne få det passet ind i forhold til arbejdet, og 15 procent foretrak at få mest mulig ferie overført til næste ferieår.

Ledelsesrådgiver hos Lederne Helle Bruun Madsen er overrasket over, at det år efter år kun lykkes halvdelen af lederne at få plus og minus på feriekontoen til at gå lige op.

- Når lederne forhandler rammer og vilkår i forbindelse med deres ansættelse og ved den årlige lønsamtale, kæmper de for at få de bedst mulige vilkår i forhold til løn, pension, personalegoder og ferie. Derfor undrer det mig, at så mange ledere år efter år ikke udnytter de muligheder og vilkår, de har forhandlet sig frem til, når det gælder ferie. Feriedage er et vilkår på linje med løn, og hvis man omregner de mange ikke-brugte feriedage til kroner og øre, er der tale om rigtig mange penge. Jeg gætter på, at kun de færreste ledere vil acceptere, hvis de i slutningen af måneden får 10.000 eller 20.000 kroner mindre udbetalt, end de har krav på, siger Helle Bruun Madsen.

LÆS OGSÅ: Ledere løber ekstra stærkt inden feriestart

Dårlig planlægning
Når to ud af tre ledere anfører, at det ikke har været muligt at indpasse afholdelse af al ferien i forhold til arbejdet, er det ifølge Helle Bruun Madsen udtryk for dårlig planlægning.

- Selvfølgelig kan der være særlige omstændigheder på jobbet, som gør, at man et enkelt år er nødt til at overføre nogle feriedage til næste ferieår, og en del sørger også for at få godtgjort dele af den ikke-afviklede ferie. Men grundlæggende handler det om, at lederne ikke kun skal planlægge deres arbejde, men også deres ferie. Ledere har brug for at koble af og lade batterierne op. Og er tingene ordentligt planlagt og nødvendige opgaver uddelegeret, viser erfaringen faktisk, at lederne godt kan undværes i både fem og seks uger om året, siger Helle Bruun Madsen. 

LÆS OGSÅ: Hver anden leder arbejder i sin sommerferie

Undersøgelsen er foretaget i samarbejde med analyseinstituttet YouGov og offentliggøres i sin helhed i august.

Trivsel og stress

Hjælp til dig

Kvinde og mand i samtale, LederSparring, coaching