Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs mere

Hvem træder i Lakridskongens fodspor?

16. november 2015

I 2014 blev ”Lakridskongen” Johan Bülow badet i blitzlys, blomster og bifald. På torsdag den 19. november afslører formanden for Lederne Svend Askær fra scenen i Tivoli Congress Center i København, hvem der efterfølger Johan Bülow og bliver den 14. modtager af prisen som Årets Leder.

Fem kandidater dyster om ledelsesprisen i 2015: Britt Meelby Jensen, administrerende direktør for Zealand Pharma A/S og udråbt til Danmarks nye biotekdronning, Dorthe Gylling Crüger, administrerende direktør for Sygehus Lillebælt og formand for Kræftens Bekæmpelse, Morten Hübbe, administrerende direktør i Danmarks største forsikringsselskab Tryg, Mette Lykke, en af stifterne af trænings- og motionsapp´en Endomondo, som tidligere på året blev solgt for 575 millioner kroner, og Jimmy Maymann, topchef hos den amerikanske mediegigant AOL og indtil i sommer chef for verdens største onlineavis Huffington Post.

Siden navnene på de fem kandidater blev offentliggjort i oktober, har man på Ledernes hjemmeside www.lederne.dk kunnet stemme på sin favorit blandt de nominerede. 

Komiteen, der har fundet frem til årets kandidater, består af finansminister Claus Hjort Frederiksen, headhunter og stifter af The Personal Business Plan Stephen Bruyant-Langer, professor på CBS Henrik Holt Larsen, koncerndirektør for ATP´s administrationsforretning Lilian Mogensen, direktør i Copydan BilledKunst Torben Gammelgaard, Ledernes formand Svend Askær og salg- & marketingchef hos Lederne Uffe Daub.

Prisen som Årets Leder er tidligere gået til følgende:

2002: Nationalbankdirektør Bodil Nyboe Andersen
2003: Direktør Alfred Josefsen, Irma
2004: Direktør Jørgen Mads Clausen, Danfoss
2005: Koncernchef Henning Dyremose, TDC
2006: Administrerende direktør Jørgen Vig Knudstorp, Lego
2007: Koncernchef Nils Smedegaard Andersen, A.P. Møller-Mærsk
2008: Koncernchef Ditlev Engel, Vestas Wind Systems
2009: Oberst Kim Kristensen, Forsvaret
2010: CEO Christian Clausen, Nordea
2011: Skoleleder Lise Egholm, Rådmandsgades Skole
2012: Koncernchef Carsten Bjerg, Grundfos
2013: Direktør Niels Duedahl, energi- og teleskabet SE
2014: Lakridsinnovatør Johan Bülow, Lakrids by Johan Bülow