Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs vores cookiepolitik

Mit Lederne

Nyheder

Husk din restferie, ellers kan du miste den

07. marts 2016

Hvert år først på sommeren er A-kassen LH i kontakt med medlemmer på dagpenge, som har mistet deres feriepenge. Det er sket, fordi de ikke har fået afholdt al deres ferie inden for ferieåret og ikke kan få udbetalt deres feriepenge nu, fordi de har fået udbetalt dagpenge inden for samme periode, som ferien skulle have været holdt i. 

Hvert år får A-kassen LH henvendelser fra medlemmer, der har fået sig en slem overraskelse, fordi de har været på efterløn uden at have holdt al deres ferie og nu har mistet deres feriepenge.

Humlen er, at man ikke kan undlade eller glemme at holde sin ferie, og hæve efterløn for dagene, og så alligevel hæve sine feriepenge senere. I nogle tilfælde er det rigtig mange penge, det enkelte medlem må vinke farvel til, fortæller konsulent i Ledernes Medlemsrådgivning Brian Kjøller. Typisk kommer henvendelserne fra medlemmerne i maj-juni, men der er det som regel for sent. Det er nu, man skal gøre noget, hvis man har ferie til gode, opfordrer han.  

- Hvis du stadig har ferie til afholdelse, anbefaler vi dig at få den afholdt senest 30. april 2015. Ellers risikerer du helt at miste dine feriepenge. Udbetaling af feriepengene efter den 1. maj 2015 uden at ferien er holdt kan kun ske i særlige tilfælde, og som oftest er pengene tabt, siger Brian Kjøller.

Hvis du arbejder, mens du er på efterløn, kan du og din arbejdsgiver aftale at overføre én uges ferie til næste ferieår.

Hvis dine feriepenge er sat ind på FerieKonto, så gå ind på Borger.dk og oplys hvilke dage du vil holde ferie. Lederne får så automatisk besked om feriedagene. Hvis dine feriepenge står på et feriekort, så udfyld det og send det ind til Lederne, som så vil attestere det og sende det videre til rette sted.

Fortæl mig mere

Kunne du bruge siden? Nej Ja

Fortæl os din mening
Vi har brug for dit input, så vi hele tiden kan gøre siden bedre for dig.

Spørgsmål besvares dog ikke.
Kontakt os

Send

Tak for din feedback