Mit Lederne

Nyheder

Højtuddannede ledere er på jagt efter nyt job

25. september 2017

Når lederne på de danske virksomheder har en lang videregående uddannelse i bagagen, er der stor sandsynlighed for, at de er i fuld gang med at søge nyt job. Ifølge en ny undersøgelse fra Lederne, som offentliggøres i dag, topper de højtuddannede ledere således listen over ledere med jobskifteplaner.

Mens 47 procent af alle de 2.120 adspurgte ledere i undersøgelsen erklærer, at har planer om at skifte job, gælder det hele 56 procent af de ledere, som på CV´et har en lang videregående uddannelse, en master eller lignende. 38 procent af de højtuddannede ledere ”overvejer at skifte job”, mens 18 procent er så fast besluttede på at skulle videre i joblivet, at de betegner sig selv som ”aktivt jobsøgende”.

De højtuddannede er ikke nødvendigvis mere ambitiøse end andre ledere, men de har qua deres uddannelsesbaggrund tit flere karrieremuligheder på hånden

Ledelsesrådgiver hos Lederne Bjarne Henning Jensen

Ledelsesrådgiver hos Lederne Bjarne Henning Jensen er ikke overrasket over, at næsten hver femte højtuddannede leder er i fuld gang med at søge nyt job.

- Den type af lederjob, som de højtuddannede bestrider, er meget ofte i virksomheder, hvor karrierestigen er lang – derfor er det helt naturligt, at de oftere end ledere med kortere uddannelser søger nyt job for at komme op ad stigen. De højtuddannede er ikke nødvendigvis mere ambitiøse end andre ledere, men de har qua deres uddannelsesbaggrund tit flere karrieremuligheder på hånden, og derfor har virksomhederne typisk svært ved at fastholde de højtuddannede ledere, siger Bjarne Henning Jensen.

LÆS OGSÅ: Private ledere siger nej tak til lederjob i offentlig

Ifølge Ledernes nye jobskifteundersøgelse går de højtuddannede målrettet efter at få mere ansvar, når de søger nyt job. Mens 28 procent af de ledere, som har en kort videregående uddannelse i rygsækken, er på udkig efter et mere ansvarsfuldt lederjob, gælder det halvdelen, 50 procent, af de højest uddannede ledere.

Højtuddannede med udlandsdrømme

Forskellen er lige så tydelig, når det handler om udlandsambitioner. Hvor kun seks procent af lederne med en kort videregående uddannelse har planer om at fortsætte karrieren uden for Danmarks grænser, svarer 11 procent af de højtuddannede ”ja tak” til et udlandseventyr.

FRA SAMME UNDERSØGELSE: Hver anden leder vil flytte til udlandet for det rigtige job

- Der er en tendens til, at en stor del af de virksomheder, som beskæftiger de højtuddannede ledere, har et internationalt perspektiv – og tilsvarende falder det de højtuddannede ledere helt naturligt at se sig selv som ledere med globale karrieremuligheder. Alt andet lige er det fuldt forståeligt, at mange af disse ledere gerne vil til udlandet at arbejde i en større eller mindre del af karrieren. De kan få nogle muligheder og udfordringer, som helt klart overstiger de danske, og også i forhold til løn får danske virksomheder baghjul mange steder i verden, siger Bjarne Henning Jensen.