Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs mere

Mit Lederne

Nyheder

Hjemmearbejde kan skade arbejdspladsens fællesskab

01. juni 2015

Hvis lederne ikke er opmærksomme og sætter rammerne, kan medarbejderes hjemmearbejde ødelægge arbejdspladsens fællesskab. Det skriver CBS-lektor Peter Holdt Christensen i en ny artikel i Ledelse i Dag.

Fordelene ved at arbejde hjemmefra er velbelyste: For medarbejderen giver det færre forstyrrelser og letter den svære work-life-balance, og lederen kan på den måde få en mere tilfreds og produktiv medarbejder. Men der er en række forhold, som ledere skal være opmærksomme på, før de lader medarbejdere kaste sig ud i hjemmearbejdets velsignelser.

Livet på arbejdspladsen er andet end de faste arbejdsopgaver. Det er også tilfældige møder på trappen, hvor man udveksler viden, der kan hjælpe en i arbejdet

Peter Holdt Christensen, CBS-lektor

- At arbejde på afstand af hinanden kan give en social slagside, og det risikerer at skade arbejdspladsens fællesskab, skriver Peter Holdt Christensen, der på Copenhagen Business School forsker i, hvordan mennesker opfører sig på arbejdspladsen.

Afstand giver mindre sympati
Der er ifølge Peter Holdt Christensen særligt tre ting, ledere skal være bevidste om, når det gælder hjemmearbejde.

Arbejdspladsen er ikke bare et arbejdsfællesskab men også et socialt fællesskab. Forskning viser, at kolleger, der arbejder på afstand af hinanden, har mindre sympati for hinanden.

Derudover kan hyppigt hjemmearbejde medføre faglig og social isolation. Når man ikke er til stede på arbejdspladsen, mister man muligheden for tilfældige møder og uformel vidensdeling.

- Livet på arbejdspladsen er andet end de faste arbejdsopgaver. Det er også tilfældige møder på trappen, hvor man udveksler viden, der kan hjælpe en i arbejdet, skriver Peter Holdt Christensen.

Usynlighed er skadeligt
Sidst, men ikke mindst, gør forskeren opmærksom på den effekt, det har, når en medarbejder er ”usynlig”. Psykologisk set har mennesker flere forkerte forestillinger og fordomme om andre mennesker, som de ikke er fysisk i nærheden af.

- Jo tættere vi fysisk er på kolleger, jo bedre kan vi gennemskue, om kollegaens adfærd skyldes omstændigheder på arbejdspladsen eller dovenskab, skriver Peter Holdt Christensen.

De overordnede råd til lederen, der skal sætte rammerne for medarbejderes hjemmearbejde, er: Vær opmærksom på, at synlighed betyder noget; sørg for, at der er mulighed for ansigt-til-ansigt kontakt; og dosér hjemmearbejde med måde. Forskningen viser, at de negative konsekvenser viser sig, når hjemmearbejdet har omfang på mere end to og en halv dag om ugen.

 

Læs hele artiklen

Ledelse i Dag

Hjælp til dig

Kvinde og mand i samtale, LederSparring, coaching