Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs mere

Mit Lederne

Nyheder

Hjælp til stresshåndtering

17. juni 2015

Stress er et fælles ansvar, men som leder har du særlige muligheder og ansvar for at forebygge og håndtere stress både hos dig selv og dine medarbejdere. Med værktøjet "Styr på stress" får du hjælp til indsatsen.

Lederne har sammen med bl.a. Dansk Erhverv og HK udarbejdet et elektronisk værktøj, som hjælper dig og din virksomhed til at forebygge arbejdsrelateret stress. Værktøjet tager udgangspunkt i, hvad både ledere og medarbejdere kan gøre for enten at forebygge stress på arbejdspladsen eller for at håndtere længerevarende og/eller tungtvejende belastninger, der kan føre til stress.

Læs også: Ledere bliver bedre til at håndtere medarbejderes stress

I værktøjet kan du hente inspiration fra videoklip, speak og cases til forebyggelsen og til slut udarbejde en handlingsplan for jeres videre stressindsats.

Læs også: Hver femte leder føler sig stresset

- Selv om ledere generelt er blevet bedre til at håndtere medarbejdere, som er på vej til at blive stresset, viser Ledernes egne undersøgelser, at omkring en ud af fem ledere ikke føler sig klar til at tackle medarbejderes stress. Vi har også undersøgelser, der viser, at cirka 20 procent af de danske ledere ofte føler sig stresset. Det er et udtryk for, at stress stadig er et problem både for ledere og medarbejdere. Det skal tages dybt alvorligt. Ellers kan det resultere i langtidssygemeldinger og tabt arbejdsevne og ringere kvalitet, produktivitet og arbejdsmiljø, siger chefkonsulent hos Lederne Signe Tønnesen Bergmann.

Download værktøjet her

TrivselsSparring

trivselssparring

Fortæl mig mere