Mit Lederne

Nyheder

Har du styr på din rejseforsikring?

25. juni 2018

Sommerferien står for døren. Mens forventningerne stiger, og de sidste forberedelser nærmer sig, er det umagen værd at tjekke dine og familiens forsikringsvilkår, hvis uheldet skulle være ude på ferien. Se her, hvordan du i hovedtræk er dækket, mens du er ude at rejse, hvis du er rejseforsikret gennem Lederne hos Gjensidige.

Eksotisk palmestrand

Hvad sker der, hvis jeg mister min bagage?
Din bagage er dækket via din indboforsikring på rejser i op til tre måneder. Hvis din bagage bliver forsinket mere end tre timer på rejser udenfor Danmark, kan du få udbetalt kontanter til indkøb af tøj, genanskaffelse af rejsedokumenter m.v. Hvis bagagen helt bortkommer, dækker din indboforsikring op til 10 procent af forsikringssummen.

Ved tyveri er din bagage ligeledes dækket via din indboforsikring på samme vilkår, som når dine ting, befinder sig på din bopæl. Under rejser i udlandet er du dækket med op til 10 procent af forsikringssummen.

Læs mere og bestil et forsikringstjek hos Ledernes forsikringsrådgivere

Skal jeg have en ekstra forsikring, hvis jeg lejer bil på ferien?
Hvis du lejer bil, motorcykel eller knallert på din ferie, dækker rejseforsikringen selvrisikoen ved eventuelle skader, hvis køretøjet er lejet gennem et udlejningsbureau og er ansvars- og kaskoforsikret af udlejeren.

Hvordan dækker min rejseforsikring ved sygdom og ulykke?
Hvis du bliver syg eller kommer ud for en ulykke under ferierejsen, er både behandling og eventuel hjemtransport og sygeledsagelse dækket på din rejseforsikring. Du får også en effektiv skadehjælp, der sikrer, at du får den mest hensigtsmæssige behandling, og det vurderes, om det er bedst, at du bliver transporteret hjem. Hvis din familie er omfattet af rejseforsikringen, er de dækket på tilsvarende måde. Rejseforsikringen dækker også, hvis en pårørende bliver alvorligt syg hjemme i Danmark, mens du er på ferie i udlandet. Så kan du afbryde rejsen og tage hjem.

Har jeg ret til en erstatningsrejse?
Hvis du bliver syg i den første halvdel af ferien, vil rejseforsikringen i mange tilfælde dække en erstatningsrejse. Afgørelse vil bero på en konkret vurdering af sygeforløbet. Vurderingen foretages af Gjensidiges læge. Hvis rejsen bliver afbrudt som følge af sygdom hos en pårørende hjemme i Danmark, er der også mulighed for at få en erstatningsrejse dækket af rejseforsikringen.

Dækker rejseforsikringen mere end mit blå EU-sygesikringskort?
En rejseforsikring gennem Lederne hos Gjensidige dækker mere end det blå EU-sygesikringskort. Med det blå EU-sygesikringskort er du blot dækket på samme vilkår som borgere i det land, du opholder dig i. De vilkår kan variere betydeligt fra land til land. Mange steder skal du selv lægge ud eller betale en del af udgiften selv. Med en rejseforsikring får du dækket alle nødvendige lægeudgifter. Det gælder også, hvis du bliver behandlet af en privatlæge eller på et privathospital. Det blå EU-sygesikringskort dækker ikke betaling af hjemtransport i forbindelse med akut sygdom eller dødsfald. Det gør din rejseforsikring.

Vi ønsker dig og din familie en dejlig sommerferie, som forhåbentligt bliver vellykket og forskånet for uheld og sygdom. Men skulle det ske, er du godt dækket ind med en rejseforsikring.

Ledernes rejseforsikring hos Gjensidige