Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs vores cookiepolitik

Gør chefen opmærksom på dit bidrag

04. januar 2017

OPFØLGNING PÅ UGENS DILEMMA: Når det handler om lønforhandlinger har både medarbejder og chef et ansvar.

I sidste uges dilemma på business.dk var teamchefen Marie i tvivl om, hvad hun skulle gøre, da hendes medarbejder Søren klagede over, at han får mindre i løn end nogle af sine kollegaer. Han mener, at han laver det samme som dem. Han truer med at sige op, men Marie ved at årets pulje til lønforhøjelser er opbrugt.

Ledelsesrådgiver hos Lederne Flemming Andersen forklarer, at det tit skaber utilfreds, hvis man bliver vidende om, at andres løn er højere. Søren mener, at han leverer ligeså meget som sine lederkollegaer, men lederjobs er sjældent 100 procent sammenlignelige.

At true med at opsige sin stilling er aldrig en god idé, for det presser chefen op i et hjørne

Ledelsesrådgiver Flemming Andersen

- Det vigtigste, når man kigger på sin lønseddel, er ikke, hvad de andre får, men at man selv føler, at der er en tilfredsstillende sammenhæng mellem lønnen og ens resultater og indsats, siger Flemming Andersen. 

At true med at opsige sin stilling er aldrig en god idé, for det presser chefen op i et hjørne, påpeger han.  

- I stedet skal Søren løbende sørge for at gøre opmærksom på sine resultater. Især dem som han kan sætte kroner og øre på. For eksempel hvis han har taget et initiativ, der sparer virksomheden for nogle ressourcer, eller som øger indtjeningen på anden vis, siger Flemming Andersen.

LÆS OGSÅ: Fortsat stor forskel på mænd og kvinders løn 

Ifølge ledelsesrådgiveren har både Søren og Marie et ansvar. Søren har et ansvar for at gøre sin chef opmærksom på, hvad han leverer.  

- Men samtidig har chefen Marie et ansvar for at regulere lønnen, så den reguleres på baggrund af resultater og ikke på baggrund af, at nogle er bedre til at forhandle end andre, siger Flemming Andersen. 

Han slår også fast, at der ikke bør forhandles om løn uden for de faste lønsamtaler. Derfor bør Søren vente til næste lønsamtale, hvor han så kan gøre sin chef opmærksom på, hvad han konkret bidrager med i forhold til den overordnede forretningsstrategi. Ledelsesrådgiveren peger dermed på løsning nummer et.

Hjælp til dig