Mit Lederne

Nyheder

Fremtiden kan blive meget bedre - men det kræver ledelse

13. november 2017

- Fremtiden kan blive meget bedre. Men vejen derhen kræver et ansvarligt lederskab og mod til at bryde antagelserne. Det siger bestyrelsesformand i A. P. Møller-Mærsk Jim Hagemann Snabe, der er en af hovedindlægsholderne på ledelseskonferencen Ledelsens Dag onsdag den 22. november.

I et interview med magasinet Lederne, som netop er udkommet, betoner Jim Hagemann Snabe betydningen af klar og tydelig ledelse.

- Fremtidens ledere skal sætte retningen tydeligt og udvikle klare strategier for, hvor virksomheden skal hen, men de må ikke tro, at de selv bedst kender vejen til målet. De skal træne medarbejdernes afgørende evner, som var de sportsfolk, så de kan nå målet sikkert og hurtigt og véd, hvad de skal gøre, når der opstår udfordringer eller nye muligheder, siger Jim Hagemann Snabe til magasinet Lederne.

Industrialiseringen har lært os at øge effektiviteten og skalerbarheden

Bestyrelsesformand i A. P. Møller-Mærsk Jim Hagemann Snabe

Overskriften for Ledernes årligt tilbagevendende store ledelseskonference i Tivoli Congress Center i København er i år ”Ledelse i den nye virkelighed”. Når Jim Hagemann Snabe stiller sig op på scenen på konferencen, vil han blandt andet tale om digitalisering ud fra de erfaringer, han har med sig som forhenværende CEO i en af verdens største softwarevirksomheder, tyske SAP, og gennem sit arbejde i World Economic Forum.

LÆS OGSÅ: Strategier fortrænges af operationel effektivitet

- Industrialiseringen har lært os at øge effektiviteten og skalerbarheden. Men gennem specialiseringen har vi accepteret et stort ressourcespild i værdikæderne. Digitaliseringen udfordrer industrialiseringens antagelser og skaber nye muligheder. Det kræver dog en ny ledelsesmodel, som gør det muligt at genopfinde virksomheden, så den kan manøvrere igennem ukendt territorium, siger Jim Hagemann Snabe.

Han er aktuel med en ny bog med titlen ”Dreams and details”. Bogen har undertitlen ”Genopfind din virksomhed og dit lederskab – mens det stadig går godt” og udkommer i næste uge.

LÆS OGSÅ: "Postnord kunne have lavet Facebook"

Årets Leder 2017 bliver kåret

Ud over Jim Hagemann Snabe kan man på Ledelsens Dag blandt andre opleve Head of Business Development Simon Haldrup fra Danske Bank, direktør Marianne Dahl Steensen fra Microsoft Danmark og robotentreprenør Henrik Schärfe, som er CEO i fonden Autonomous.

Det er også på Ledelsens Dag, at sløret løftes for, hvem der bliver den 16. modtager af Danmarks mest prestigefyldte lederpris, prisen som Årets Leder 2017.