Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs vores cookiepolitik

Fra "kamikaze-pilot" til topleder

19. september 2016

Under 9/11 blev F16-piloten Heather Penney sendt ud på en farlig mission med livet som indsats. I dag er hun topleder i Lockheed Martin Aeronautics og fortaler for diversitet i ledelser og bestyrelser. Mandag den 3. oktober kommer hun til Danmark i anledning af en optaktsevent hos Lederne forud for Women’s Board Award.

Om morgenen den 11. september 2001 var Heather Penney på arbejde ved Andrews Air Force Base i Maryland tæt ved Washington, da nyheden om vor tids største terrorangreb løb ind. På det tidspunkt var hun en af de eneste kvindelige F16-piloter i USA.

Sidst på formiddagen fik Heather Penney ordre til at indhente ”United Airlines Flight 93”, som var det fjerde fly kapret af terrorister den morgen. Flyet havde kurs mod Washington, og hendes mission var at få det til at styrte. Der var ikke tid til at armere hendes jagerfly med missiler, og hun skulle derfor få passagerflyet til at styrte ved at flyve sit F16-fly direkte ind i det. Missionen var de facto en selvmordsaktion.

LÆS OGSÅ: Klogt at investere i kvinder

Det lykkedes passagererne og besætningen på ”Flight 93” selv at overmande terroristerne, og passagerflyet styrtede ned på en mark. Heather Penney slap med livet i god behold og er i dag topleder hos Lockheed Martin Aeronautics.

Mandag den 3. oktober besøger hun København for at tale ved en midtvejsevent i forbindelse med Women’s Board Award. Her taler hun om, hvordan oplevelserne under 9/11 har præget hende som leder, og hvordan hun arbejder med at sætte fokus på diversitet.

Kvinde i mandsdomineret verden
Som kvindelig jagerpilot og nu topleder ved Heather Penney noget om at være kvinde i mandsdominerede miljøer. I dag er hun en stærk rollemodel for kvindelige jagerpiloter, og hun har formået at sætte et afgørende præg på diskussionen om værdien af diversitet i de øverste ledelseslag og i bestyrelseslokaler rundt om i verdenen.

Arrangementet, der afholdes hos Lederne i København, har titlen ”The Future Leadership Challenge: Increasing the Value of Diversity”. Udover Heather Penney vil der være oplæg fra blandt andre Ole Andersen, bestyrelsesformand i Danske Bank, Stephen Brugger, executive director i AmCham Denmark, og Lene Skole, CEO i Lundbeckfonden og vinder af Women’s Board Award 2016. 

LÆS OGSÅ: Stor forskel på kvinder og mænds lederkompetencer 

Eventet er et samarbejde mellem Women’s Board Award, American Chamber of Commerce og Lockheed Martin.

Women’s Board Award er en pris til kvindelige stjerneskud i bestyrelseslokalerne. Formålet med prisen er at inspirere til, hvordan diversitet øger værdiskabelsen i danske bestyrelser. Prisen blev uddelt første gang i Danmark i 2014.