Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs vores cookiepolitik

Fire ud af 10 ledere under 30 år er kvinder

16. januar 2017

Tre ud af 10 af Ledernes Hovedorganisations medlemmer er nu af hunkøn. Det viser en ny opgørelse. Især blandt de yngste ledere bliver der stadig flere kvinder, og det glæder direktør hos Lederne Vibeke Skytte.

Ved indgangen til 2017 er kvindernes andel af den samlede medlemsskare i Ledernes Hovedorganisation på 29,5 procent – svarende til, at tre ud af 10 ledere i Danmark er kvinder. Kvindeandelen vokser år for år. Går man to år tilbage, var kvindeandelen på 28,4 procent. Og springer man 10 år tilbage, udgjorde kvinderne 21 procent af det samlede antal ledere.

LÆS OGSÅ: Fortsat stor forskel på mænd og kvinders løn

Blandt den yngste gruppe af medlemmer, som endnu har til gode at holde 30 års fødselsdag, er andelen af kvindelige ledere nu oppe på 39,1 procent. Og det er ifølge Vibeke Skytte en klar indikation af, at udviklingen går i retning af stadig større ligestilling på ledelsesniveau i Danmark.

Når det er så vigtigt at få flere kvinder i ledelse, skyldes det, at det er til gavn for både den enkelte leder, for virksomhederne og for samfundet

Direktør hos Lederne Vibeke Skytte

- Det er positivt, at tre ud af 10 ledere nu er kvinder, men det er især glædeligt, at andelen blandt de helt unge er oppe på fire ud af 10. Når det er så vigtigt at få flere kvinder i ledelse, skyldes det, at det er til gavn for både den enkelte leder, for virksomhederne og for samfundet. Også ud fra en rent økonomisk tilgang er der al mulig god grund til at arbejde for flere kvinder i ledelse. Diversitet i ledelsen er vigtigt for forretningen, for undersøgelser viser, at de virksomheder, der har diversitet i ledelsen, oftest også har en bedre bundlinje, pointerer Vibeke Skytte.

Også flere kvindelige bestyrelsesmedlemmer

Det er Vibeke Skyttes forventning, at der i tråd med den støt stigende andel af kvindelige ledere endvidere vil ske en stigning i andelen af kvinderne på øverste ledelsesniveau.

En ny analyse fra DI, som blev offentliggjort i sidste uge, viser, at ligestillingen også tager fart på bestyrelsesniveau i Danmark. Andelen af kvindelige bestyrelsesmedlemmer er fra 2008 til 2016 mere end fordoblet; Fra 10 til 26 procent. Dermed ligger Danmark ifølge DI over EU-gennemsnittet.