Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs mere

Fire kompetencer giver ledere global succes

10. maj 2015

Det globale arbejdsmarked er for længst en realitet, men hvordan sikrer man sig som leder, at et forestående udlandseventyr ikke bliver til et mareridt? I en ny klumme beskriver ledelsesrådgiver Rikke Andreasen fra Lederne fire kompetencer, som er en forudsætning for en vellykket global karriere.

Ifølge Rikke Andreasen bliver de ledere og specialister, der rekrutteres til en global karriere, gradvist yngre og dermed også mindre erfarne. Mennesker, der har gjort det godt nationalt, sættes ind på tunge, globale poster uden nødvendigvis at have de kompetencer, der skal til for at klare sig i en global kontekst.

- Resultatet er ifølge professor Paula Caligiuri fra Northeastern University i Boston, at nogle klarer sig rigtig godt, andre brænder helt sammen, og de fleste leverer middelmådigt. Caligiuris forskning viser, at det er helt afgørende for en succesfuld global karriere, at man besidder evnen til at navigere smidigt i en multikulturel kontekst, skriver Rikke Andreasen.

Den succesfulde globale leder
Paula Caligiuri har fundet frem til fire kompetencer, som kendetegner ledere og medarbejdere, der formår at begå sig og klare sig godt globalt:

  • Evnen til at rumme uvished.
  • Indlevelsesevne
  • Ydmyghed
  • Robusthed

Om robustheden pointerer Rikke Andreasen blandt andet, at man skal være mere robust for at arbejde globalt end for at arbejde lokalt.

- Det er potentielt stressende at agere i en krævende dagligdag, hvor alt fra kommunikation til ansættelseskontrakter kan byde på store udfordringer. Når man er robust, kan man i højere grad påtage sig udfordrende opgaver uden at føle sig overvældet, og man børster mindre fejltagelser af sig i stedet for at gruble over dem, hvilket er en værdifuld evne at have i mødet med globale multikulturelle og til tider uforudsigelige udfordringer, skriver Rikke Andreasen.

Læs hele klummen

RAN
Viden om ledelse banner