Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs mere

Mit Lederne

Nyheder

Ferie betyder ferie for medarbejdere

13. juli 2015

Medarbejderne fra de danske virksomheder skal ikke være bekymrede for at blive ringet op af lederen, mens de ligger på stranden og holder sommerferie. Ifølge en ny undersøgelse fra Lederne kalkulerer lederne nemlig ikke med, at medarbejderne er til at træffe i sommerferien.

Ifølge undersøgelsen, der er foretaget i samarbejde med analyseinstituttet YouGov og baseret på svar fra 2.909 ledere, er det kun to procent af lederne, som forventer, at medarbejderne er til rådighed for arbejdsrelaterede telefonopkald, e-mails eller sms´er i medarbejdernes sommerferie. 16 procent af lederne svarer ”til dels”, mens langt hovedparten af de adspurgte ledere, 82 procent, svarer et rungende ”nej” til, at de forventer at kunne få fat i medarbejderne i ferieugerne.

Så uanset, om meldingen til medarbejderne er, at de roligt kan holde ferie med vished om ikke at blive ringet op, eller om der i en given situation kan opstå behov for lige at drøfte en sag, har medarbejderne krav på klar besked.

Niels Henriksen, rådgivningschef hos Lederne

Rådgivningschef hos Lederne Niels Henriksen glæder sig over meldingen fra lederne og minder om, at den skal kommunikeres klart ud.

- På linje med, at det er god ledelse at melde klart ud til sine medarbejdere, i hvilket omfang man som leder selv er til at få fat i i løbet af sommerferien, bør lederen også inden feriestart gøre det helt tydeligt, om man som medarbejder kan risikere at blive forstyrret i sin ferie. Så uanset, om meldingen til medarbejderne er, at de roligt kan holde ferie med vished om ikke at blive ringet op, eller om der i en given situation kan opstå behov for lige at drøfte en sag, har medarbejderne krav på klar besked, inden de sætter sig ind i flyet eller lægger sig ud i hængekøjen i haven, fastslår Niels Henriksen.

Ledere løser arbejdsopgaver i ferien
Ifølge undersøgelsen løser halvdelen af lederne selv arbejdsopgaver i sommerferien, og halvdelen har endvidere en chef, som forventer, at lederen helt eller til dels er til rådighed for arbejdsrelaterede opkald, e-mails og sms´er i ferien.

LÆS OGSÅ: Hver anden leder arbejder i sin sommerferie

- Dette er et af de mange forhold, hvor der er forskel på at være leder og medarbejder, og hvor der gælder andre spilleregler for lederen. Lederen skal naturligvis være bevidst om sin position som rollemodel, og det er vigtigt, at lederen også sørger for at holde fri og lade batterierne op i sommerferien. Men med til lederansvaret i mange virksomheder hører en vis forventning om at være til rådighed, også selvom der står "ferie" i kalenderen, siger Niels Henriksen.

LÆS OGSÅ: Lederes arbejde i sommerferie giver private udfordringer

Undersøgelsen offentliggøres i august.

Ledelse i Dag