Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs vores cookiepolitik

Fem dyster om at blive Årets Leder 2016

07. november 2016

Hvem skal være Årets Leder 2016? Kvinden i spidsen for Børnecancerfonden? Royal Unibrews direktør, som har vendt truende konkurs til milliardomsætning? Stjernearkitekten, der betegnes som en af verdens mest indflydelsesrige personer? Kommunaldirektøren, som går nye veje for at inspirere sine medarbejdere? Eller Vestas´ CEO, der har forvandlet underskud til stort overskud?

Afstemningen er i fuld gang på Ledernes hjemmeside om, hvem der i år skal vinde Danmarks fornemste lederpris. Prisen som Årets Leder uddeles for 15. gang, og det sker torsdag den 24. november på konferencen Ledelsens Dag i København.

Årets Leder 2016 kan træde ind i et ærefuldt selskab af prismodtagere, som blandt andre tæller Lego-direktør Jørgen Vig Knudstorp og lakridskongen Johan Bülow.

De fem kandidater til prisen som Årets Leder 2016 er:

  • Direktør i Børnecancerfonden Marianne Benzon Nielsen, 55 år. Siden hun i 1984 som sygeplejeelev havde sit første møde med kræftsyge børn og deres familier, har hun viet det meste af sit arbejdsliv til børn med cancer. Hun tiltrådte i Børnecancerfonden i marts 2008. Fire ud af fem børn overlever deres kræftsygdom, og fondens mål er, at alle børn skal overleve til et godt liv fri for bivirkninger.
  • CEO for Royal Unibrew Henrik Brandt, 61 år. Siden han satte sig i direktørstolen i bryggeriet med hovedsæde i Faxe, er det med blandt andet frasalg af dårlige forretningsdele og rebranding af bryggeriets øl lykkedes at vende en truende konkurs til en succeshistorie. Seneste årsregnskab viste en rekordomsætning på over seks milliarder kroner.
  • Arkitekt og leder af arkitektgruppen og tegnestuen Bjarke Ingels Group (BIG) Bjarke Ingels, 42 år. Som arkitekt har han vundet det ene prestigefyldte projekt efter det andet rundt omkring i verden – lige fra Googles hovedsæde til nogle af de mest fremtrædende bygninger i Ørestaden i København. Tidligere på året kom han på det amerikanske nyhedsmagasin Time Magazines liste over de 100 mest indflydelsesrige personer i verden.   
  • Kommunaldirektør i Helsingør Stine Johansen, 41 år. Hun blev udnævnt til kommunaldirektør i den nordsjællandske kommune i 2015. Stine Johansen har blandt andet erfaring fra Grønland, hvor hun har været kommunikationsdirektør og siden fungerende kommunaldirektør. I starten af året blev hun af ugebrevet Mandag Morgen udpeget som en af 10 kvindelige ledere i det offentlige, der shiner mest og går nye veje til inspiration for andre. 
  • CEO i Vestas Anders Runevad, 56 år. Han satte sig i chefstolen hos vindmølleproducenten i 2013 efter en lang karriere hos Ericsson. Det er lykkedes Anders Runevad på få år at vende Vestas´ milliardunderskud til et stort overskud. I august i år præsenterede Vestas et kanonregnskab med en stigning i omsætning på 46 procent sammenlignet med året før.

Komiteen, der har fundet frem til årets fem kandidater, består af finansminister Claus Hjort Frederiksen, headhunter og stifter af The Personal Business Plan Stephen Bruyant-Langer, professor på CBS Henrik Holt Larsen, koncerndirektør for ATP´s administrationsforretning Lilian Mogensen, direktør i Copydan BilledKunst Torben Gammelgaard, Ledernes formand Svend Askær og salg- og marketingchef hos Lederne Uffe Daub.

Tidligere vindere af Årets Leder

2015: Administrerende direktør Dorthe Crüger, Sygehus Lillebælt
2014: Lakridsinnovatør Johan Bülow, Lakrids by Johan Bülow
2013: Administrerende direktør Niels Duedahl, energi- og teleskabet SE
2012: Koncernchef Carsten Bjerg, Grundfos
2011: Skoleleder Lise Egholm, Rådmandsgades Skole
2010: CEO Christian Clausen, Nordea
2009: Oberst Kim Kristensen, Forsvaret
2008: Koncernchef Ditlev Engel, Vestas Wind Systems
2007: Koncernchef Nils Smedegaard Andersen, A.P. Møller-Mærsk
2006: Administrerende direktør Jørgen Vig Knudstorp, Lego
2005: Koncernchef Henning Dyremose, TDC
2004: Direktør Jørgen Mads Clausen, Danfoss
2003: Direktør Alfred Josefsen, Irma
2002: Nationalbankdirektør, Bodil Nybroe Andersen