Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs mere

Fem dyster om at blive Årets Leder 2015

05. oktober 2015

I dag offentliggøres navnene på de tre kvinder og to mænd, der dyster om prisen som Årets Leder 2015. Danmarks fornemste lederpris uddeles for 14. gang torsdag den 19. november på konferencen Ledelsens Dag i København.

De fem kandidater til prisen som Årets Leder 2015 er:

  • Britt Meelby Jensen, 42 år. Administrerende direktør siden januar i år for Zealand Pharma A/S og tidligere en 11 år lang karriere i Novo Nordisk. Britt Meelby Jensen er udråbt til Danmarks nye biotekdronning og nyder stor respekt som en markant og modig kvindelig topchef i en stadig mandsdomineret biotekbranche.
  • Dorthe Gylling Crüger, 51 år. Hun blev i år udnævnt til administrerende direktør for Sygehus Lillebælt og har med sit store engagement i projekt ”Patienternes Sygehus” ydet en usædvanlig indsats for at gøre en hospitalsindlæggelse til en positiv oplevelse for patienterne. I sommer tiltrådte hun som formand for Kræftens Bekæmpelse.
  • Morten Hübbe, 43 år. Overtog i 2011 posten som administrerende direktør i Danmarks største forsikringsselskab Tryg, efter at han i ni år havde været finansdirektør. Han er topchef for en koncern med 3.600 medarbejdere og en kundedatabase med 2,7 millioner navne.
  • Mette Lykke, 34 år. Missionen var at få flere mennesker til at dyrke motion, da Mette Lykke i 2007 var en af tre stiftere af trænings- og motionsapp´en Endomondo, som har cirka 25 millioner brugere verden rundt. Tidligere på året blev virksomheden solgt for 575 millioner kroner til amerikanske Under Armour, hvor den hårdt arbejdende unge entreprenør nu har titel af international direktør.
  • Jimmy Maymann, 44 år, er en af de mest succesfulde danske ledere i den internationale medieverden. Efter at have stået i spidsen for verdens største onlineavis Huffington Post blev Jimmy Maymann i år udnævnt til topchef hos den amerikanske mediegigant AOL. Han er anerkendt som en særdeles viljestærk og innovativ iværksætter.

Jeg er meget stolt af, at vi i år har et felt, som både tæller unge iværksættere og mere erfarne ledere, men samtidig et felt, der tydeligt afspejler, at de bedste danske ledere og iværksættere også har muligheder for at gøre international karriere.

Svend Askær, formand for Lederne

Formanden for Lederne Svend Askær mener, at der er tale om et af de stærkeste kandidatfelter i kåringens 14-årige historie.

- Jeg er meget stolt af, at vi i år har et felt, som både tæller unge iværksættere og mere erfarne ledere, men samtidig et felt, der tydeligt afspejler, at de bedste danske ledere og iværksættere også har muligheder for at gøre international karriere. Jeg er spændt på, hvem af de fem stærke kandidater med vidt forskellige profiler, der får flest stemmer og dermed indskriver sig i historien som rollemodel og forbillede for andre danske ledere, siger Svend Askær.