Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs mere

En 60-årig kan blive dit bedste kort

Glem fordommene: En dygtig og pålidelig medarbejder er værd at satse på – uanset alder.

60-årige er ikke, hvad de har været, og det er arbejdsmarkedet heller ikke. Derfor er der ingen grund til at være forsigtig med at placere en seniormedarbejder i en nøglerolle i femårsplanen.

Hvad er der at være i tvivl om? Man skal naturligvis bruge sine dygtigste medarbejdere, når man har en vigtig opgave. Og Svend er altså en af Lises mest erfarne og engagerede medarbejdere.

Henning Korsbæk Frandsen, ledelsesrådgiver hos Lederne

Det fastslår ledelsesrådgiver Henning Korsbæk Frandsen fra Lederne i sin kommentar til sidste uges ledelsesdilemma. Lise, som er afdelingsleder i en engrosvirksomhed, skal udarbejde en detaljeret strategi for, hvordan virksomheden kommer i mål med sin femårsplan. Og hun er i tvivl om, hvorvidt hun fortsat skal benytte sig af Svend på tres år, der hidtil har spillet en central rolle i hendes afdeling.

LÆS OGSÅ: Hver tredje leder over 60 år har ikke planlagt jobstop

Ledelsesrådgiveren mener ikke, der er hold i Lises frygt for, at Svend kan være et usikkert kort:

- Pensionsalderen er jo sat op, og man ved alligevel aldrig med sikkerhed, hvor længe medarbejdere bliver i jobbet. Måske kunne Svend finde på at sige op for at realisere sig selv inden for de næste par år. Men der er nok i virkeligheden større risiko for, at en medarbejder i trediverne finder et nyt job. Sandsynligheden taler for, at Svend ikke længere har karriereplaner, der får ham til at nærlæse jobannoncer og drømme om grønnere græs på andre arbejdspladser, siger Henning Korsbæk Frandsen.

 

En medarbejder som Svend har typisk et mere stabilt fremmøde end kollegerne i trediverne.

Henning Korsbæk Frandsen, ledelsesrådgiver hos Lederne

Henning Korsbæk Frandsen minder om, at oplevelsen af, hvornår man er gammel har rykket sig kolossalt de seneste 10-20 år. I dag kan mennesker omkring de tres være lige så raske og rørige som yngre. Det kommer helt an på det liv, man har levet. Og seniorerne har derudover en fordel, som mange måske overser:

- En medarbejder som Svend har typisk et mere stabilt fremmøde end kollegerne i trediverne. Han har ikke børn, der skal passes, når de er syge, han skal ikke hjem og hente eller lave lektier og følge til diverse fritidsinteresser, siger Henning Korsbæk Frandsen, der anbefaler løsning nummer to.

Læs på business.dk