Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs mere

Mit Lederne

Nyheder

Dyrk det uoverskuelige og få bedre resultater

11. maj 2015

Når en organisation gennemgår forandringer, vil ledelsen typisk undgå, at processen bliver kompleks og uoverskuelig.  Den kloge ledelse går imod strømmen og udnytter kompleksitetens mange muligheder, skriver tidsskriftet Ledelse i Dag i en ny artikel.

Lyder det indviklet? Tillykke, så er der mulighed for gode resultater. Det er budskabet fra lektor og medlem af Ledernes Tænketank Anita Mac og konsulent Niels Jerl, der har lavet en faciliteringsmodel for ledelse af forandringer.

Der er stor efterspørgsel på værktøjer, der kan forenkle og reducere kompleksiteten og dermed eliminere risici. Og mange organisationer vælger stadig den gamle ”top-down-styrede” model i forandringsprojekter – for at gøre tingene enkle

Anita Mac og Niels Jerl

De to ledelseseksperter, der er tilknyttet Roskilde Universitet, har lavet en model for, hvordan virksomheder og organisationer kan udnytte kompleksiteten i forandringsprocesser i stedet for at frygte den.

- Der er stor efterspørgsel på værktøjer, der kan forenkle og reducere kompleksiteten og dermed eliminere risici. Og mange organisationer vælger stadig den gamle ”top-down-styrede” model i forandringsprojekter – for at gøre tingene enkle, skriver Anita Mac og Niels Jerl.

Det komplekse rummer muligheder
Men i virkeligheden rummer det komplekse og usikre en masse muligheder, som kan komme organisationen til gavn, hvis man tør bruge det strategisk.

- Kompleksitet betyder egentlig, at der er mange muligheder. Hvis tingene var simple, var der kun entydige og krystalklare handlemuligheder. Hvis man undersøger de flertydige handlemuligheder, frigiver man et potentiale, der kan føre til bedre resultater, mener Anita Mac og Niels Jerl.

Send top-down-styring på pension
Modellen går ud på at udskifte ”top-down-styringen” med en model, hvor relevante aktører byder ind med flere mulige måder at opfylde topledelsens overordnede vision. I processen skal der arbejdes kreativt med de forskellige forslag og skabes enighed blandt aktørerne om, hvilke ideer der er de bedste fælles løsninger.

- Ikke alle guldkorn kan rummes i den endelige vision, men det er heller ikke formålet. Formålet er at udfordre og kvalitetssikre den oprindelige vision, skriver Anita Mac og Niels Jerl.

Læs hele artiklen

Ledelse i Dag