Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs mere

Dronningens ceremonimester: Danske ledere mangler mod

21. september 2015

Mange danske ledere mangler mod til at stille sig forrest og sige ”Følg mig”. Det fastslår Kim Kristensen, bogaktuel ceremonimester i kongehuset, i et interview i den nye udgave af magasinet Lederne, som udkommer på fredag.

Kim Kristensen

- Jeg har stor respekt for involvering og gruppearbejde og bruger det ofte selv, men jeg tror fuldt og fast på, at når de alvorlige beslutninger skal tages, må det være slut. Så er der kun én chef. Det er her, jeg ser en stor mangel hos mange ledere. De har ikke modet til at stille sig i forreste linje og sige: ”Følg mig.” Snarere tværtimod. Det er oftere: ”Fremad, jeg er lige bag jer”. Det holder ikke i længden, siger Kim Kristensen, der er forfatter til en ny bog netop med titlen ”Følg mig”. Bogen udkommer den 29. september på Politikens Forlag.

Finanskrisen har været det tætteste, man kan komme på krig i erhvervslivet – hvor det groft sagt var et spørgsmål om liv og død.

Kim Kristensen, ceremonimester i kongehuset

Inden Kim Kristensen tiltrådte som ceremonimister, var han i 26 år ansat i forsvaret, herunder blandt andet som chef for danske og britiske styrker i Helmand i Afghanistan og som forsvarsattaché i Paris. Han mener, at det er ledernes pligt at være ”dér, hvor det gør mest ondt”.

- Når noget er ubehageligt, er det jo naturligt og menneskeligt, at man ikke har lyst til at blive involveret. Især hvis det er ens ansvar, at noget er blevet ubehageligt – for eksempel at det er nødvendigt med en fyringsrunde. Men det er mit budskab efter mange år som konsulent i erhvervslivet: Du SKAL stille op. Det nytter ikke at sende dine løjtnanter ud og aflevere det kedelige budskab. Det SKAL være dig, siger han.

Bedste ledere finder man ikke på skolebænken
I interviewet med magasinet Lederne giver han samtidig udtryk for, at finanskrisen har været ”en gave til erhvervslivet”.

- Finanskrisen har været det tætteste, man kan komme på krig i erhvervslivet – hvor det groft sagt var et spørgsmål om liv og død. Og det er i krig, at man kan se, hvilke ledere der virkelig brænder igennem. Dem, der er samlingspunktet. Dem, der ikke er bange for at tage de hårde beslutninger, men alligevel får alle med på vognen. De bedste ledere finder man ikke på skolebænken, men under de hårdeste betingelser, mener Kim Kristensen.

Kim Kristensen blev i 2009 kåret som Årets Leder af Lederne.

Interview med Kim Kristensen

magasiner