Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs mere

Disciplin fra sport kan åbne dør til lederjob

09. marts 2015

Unge med særlige evner inden for sport lærer i en tidlig alder at være målrettede og disciplinerede. Så selvom de ikke alle kan blive en ny Mikkel Hansen eller Caroline Wozniacki, får de fra sporten egenskaber med sig, som de blandt andet kan bruge i et lederjob. Det mener direktør hos Lederne Vibeke Skytte.

I en ny klumme giver Vibeke Skytte et par eksempler på den store flid og dedikation, det kræver hos børn og unge, som dyrker idræt på eliteniveau.

- Jeg kender blandt andet forældrene til en ung pige, som er en meget talentfuld svømmer. De kan fortælle om, hvordan deres datter som en fast rutine gennem sine år i skolen og gymnasiet trænede hver dag, inden klokken ringede ind til undervisning. Det betød i praksis, at hun de fleste morgener sprang ud af sengen klokken fem, stod klar ved svømmehallen, når den åbnede klokken seks, svømmede i halvanden time, og så tog hun ellers i skole. Når skole og lektier var overstået, stod den ofte på fysisk træning eller endnu en tur i bassinet, skriver Vibeke Skytte.

Hun beretter også om unge, talentfulde fodboldspillere, hvor skole og fodbold allerede fra 13 års alderen er samtænkt, og hvor ugeprogrammet blandt andet omfatter seks-syv træningspas, op til to kampe og mange timers arbejde med det teoretiske og taktiske.

Vibeke Skytte understreger, at det kan gøre rigtig ondt for de unge, som trods talentet i teenageårene ikke kommer gennem nåleøjet og når helt til tops som professionelle idrætsudøvere.

- Dén dag, man som talentfuld ung cykelrytter må erkende, at man lige akkurat ikke er god nok til at komme igennem nåleøjet til en professionel karriere, vil sikkert for altid blive husket som en møgdag – en dag, hvor man bander indædt over at have brugt tusindvis af timer i regn og slud på landevejene til, hvad der må føles som ingen verdens nytte. Men rent faktisk tror jeg, at skolingen i disciplin og målrettethed nytter, og timerne på landevejene, i svømmehallen eller på fodboldbanen er på ingen måder spildte. Målrettetheden og disciplinen giver nemlig de unge en anden vigtig krog at hænge hatten på. Tankegangen og disciplinen fra sportens verden kan vise sig at være guld værd, når de unge på et tidspunkt skal ud i erhvervslivet. Og jeg tror, at der er mange potentielle ledere at finde blandt disse unge, som fra en tidlig alder har lært, hvad det vil sige at arbejde hårdt og være ekstremt målrettet og disciplineret, mener Vibeke Skytte.